bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

ABD’de Kripto Şirketlerine Vergi Suçlaması

ABDde Kripto Sirketlerine Vergi Suclamasi2

ABD‘de kripto şirketlerine yönelik baskı her geçen artıyor. Kripto düzenlemesine ilişkin belirsizlikler sürerken, düzenleyici kurumlarından davalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu arada şirketlerin vergi sorunları da gündeme gelmeye başladı. ABD’de iki milletvekili, kripto şirketlerini vergi açığı nedeniyle suçladı.

ABDde Kripto Sirketlerine Vergi Suclamasi55

Kripto Şirketlerine ‘Vergi Açığı’ Suçlaması

ABD‘de milletvekilleri, kripto şirketlerini vergi açığı nedeniyle suçladı. İki milletvekilinin Hazine Bakanı Janet Yellen ve IRS Komiseri Daniel Werfel’e yazdığı mektupta, kripto şirketlerinin vergi uyumları ile ilgili endişelerini dile getirildi. Kongre’nin iki üyesi, kripto endüstrisi için vergi düzenlemelerinin uygulanmasını talep etti.

Brad Sherman ve Stephen Lynch, kriptodaki uyumluluk uygulamalarıyla ilgili sorunları dile getirdi. Mektupta, uyumluluk sorunlarının kripto endüstrisinde vergi kaçırmanın önemli bir kaynağı olduğu ifade edildi. Ayrıca, ABD‘de vergi açığının önemli bir parçası olduğu kaydedildi.

Mektupta, Eylül 2020’de yayınlanan bir denetim raporundaki IRS’in uyumluluk sorunları nedeniyle kripto yanlısı vergi mükelleflerinin belirleyemediğine vurgu yapıldı. Ayrıca vekiller, Kasım 2021’de ABD Başkan Joe Biden‘ın imzaladığı düzenlemelerin henüz uygulamaya girmediğini de ifade etti. Bu düzenlemeye göre vergi mükellefleri, 2023 yılından itibaren kripto işlemlerini raporlaması gerekiyordu.

Beyaz Saray, kripto madencilik şirketlerine ek vergiye ilişkin planlarında değişikliğe gitmişti. Biden, madencilik şirketlerine yüzde 30’luk ek vergi planlıyordu. Söz konusu düzenleme, borç tavanı anlaşması sürecinde rafa kaldırıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala