bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,574.84 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,206.27 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 608.13 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 155.46 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545608 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508373 1.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160302 0.14%

ABD’de ‘Kripto Komitesi’ Hazırlığı

abdde kripto komitesi toplaniyor

Kripto paralara yönelik düzenleme adımları hızlanıyor. FTX’in iflas etmesiyle ABD‘li düzenleyicilerin denetimlerini artarken, yasa yapıcılar da harekete geçti. Yeni yasama döneminde Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçiren Cumhuriyetçilerin ilk adımlarından biri kriptoya yönelik olacak. Temsilciler Meclisi, ‘kripto komitesi‘ toplanması için karar aldı. Komite kripto paralar ve finansal teknoloji için çalışma yapacak.

abdde kripto komitesi toplaniyor2

ABD’de ‘Kripto Komitesi’ Toplanıyor

ABD’de Cumhuriyetçiler kripto denetimini ve mevzuatını öncelik haline getirmek için harekete geçti. Temsilciler Meclisi’nde kripto endüstrini denetlemek amacıyla ‘kripto komitesi’ kurulacak. Yeni alt komite kripto varlıklar ve finansal teknoloji ile ilgili çalışmalar yapacak. Politico’nun haberine Cumhuriyetçiler tarafından kurulacak alt komitenin başkanlığını French Hill yapacak. Başkan yardımcısı ise Warren Davidson olacak. Komite Başkanı French Hill, ayrıca merkez bankası dijital para biriminin uygulanabilirliğini araştıracak.

Haberde Mali Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry’nin kripto endüstrisine daha fazla zaman ayrılması gerektiğini düşündüğü için komiteyi oluşturduğu belirtildi. McHenry, Politico’ya yaptığı açıklamada, yeni bir varlık sınıfında gözetim ve politika oluşturulması gerektiğini belirtti. Komitenin görevlerine ilişkin bilgi de veren McHenry, düzenleyiciler için net kurallar sağlayacağını ve finansal teknolojiye erişimi artıracak politikalar oluşturulmasından sorumlu olacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala