bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,441.87 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,564.66 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 582.07 0.92%
solana
Solana (SOL) $ 183.37 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619038 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64579 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217849 16.16%

ABD’de Blockchain Eğitimi Veren Muhasebe Master’ı Başlıyor

abdde blockchain egitimi veren muhasebe masteri basliyor1 1

Bentley Üniversitesi, blockchain eğitimi veren bir muhasebe yüksek lisansı başlatacağını duyurdu. Büyük veri, analitik, blockchain ve makine öğreniminin ortaya çıkışı, muhasebe alanında da değişikliklere yansıyor. 

Üniversite, Muhasebe Yüksek Lisans programında analitik ve kurumsal finansal raporlama odaklı  yeni bir müfredat geliştirmek üzere çalışma başlattı. 

Yetkililer, programın “öğrencileri muhasebe ve diğer finansal bilgi mesleklerindeki en yeni fırsatlara ve zorluklara hazırlayacağı” belirtti. Ayrıca programda bilgi teknolojisi ve veri analitiği kullanan kurslar da yer alacak.

Bentley Üniversitesi Blockchain Eğitimi Veren Programı Sonbaharda Başlatıyor

ABD’nin en iyi işletme okullarından biri olan Bentley Üniversitesi programın, veri kümelerini temizlemek ve analiz etmek için sınırlı sürümlü bulut tabanlı bir ürün olan Alteryx gibi kaynaklara sahip olduğunu belirtti.

2022 sonbaharında başlayacağı duyurulan program için muhasebe firması KPMG ile birlikte çalışıldığı bildirildi. 

Bentley Üniversitesi’nin, lisansüstü muhasebe programları direktörü Len Pepe, program için pazar talebine cevap verildiğini belirtti. Pepe, “Yeni master programını geliştirirken, komitemiz yalnızca üniversitenin akademik gereksinimlerine değil, aynı zamanda piyasadan ve alandaki sertifikasyon kuruluşlarından gelen bitmek bilmeyen talebe de baktı” diye konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala