bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,413.45 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,003.87 2.81%
bnb
BNB (BNB) $ 547.97 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 134.10 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496171 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450977 1.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148174 5.07%

ABD Yüksek Mahkemesi, İlk Kripto Davasını Görüşmeye Hazırlanıyor

abd yuksek mahkemesi ilk kripto davasini gorusmeye hazirlaniyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimleri hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto konusunda her gün yeni davalar açılmaya devam ederken, ABD Yüksek Mahkemesi, ilk kripto davasını dinlemeye hazırlanıyor.

ABD Yüksek Mahkemesi, Kripto Davasını Tartışacak

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase’in tartışmalı bir davasını görüşmeye hazırlanıyor. Coinbase’in avukatlarının kripto para borsasına karşı bir çift toplu davayı durdurmaya ikna edecekleri kripto ile ilgili ilk davada avukatlar dokuz Yargıç’ı etkilemeye çalışacak.

abd yuksek mahkemesi ilk kripto davasini gorusmeye hazirlaniyor 2

Yüksek mahkemenin dinleyeceği davada kripto öğeleri içeriyor olsa da davanın kendisi bir kripto davası değil. Dava, taraflardan biri – Coinbase- anlaşmazlığı tahkime göndermeye çalışırken, bir davanın federal mahkemede devam edip etmeyeceği şeklinde uzayıp giden tartışmalar da bulunuyor.

Bununla birlikte ABD Yüksek Mahkemesi’nin inceleyeceği diğer davada, borsanın Haziran 2021’de düzenlemiş olduğu milyon dolarlık bir çekiliş olayı yer alıyor. Davalar artmaya devam ederken, Coinbase’in dava süreçlerine daha fazla vakit ayırması gerekiyor. Bu noktada Coinbase’in kısa bir süre önce ABD dışında yeni bir pazar arayışına girdiği haberleri ortaya çıkmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala