bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,057.16 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.76 2.41%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 149.03 4.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532207 3.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477317 5.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152624 4.99%

ABD Yüksek Mahkemesi, Coinbase’in Erteleme Talebini Reddetti

ABD Yüksek Mahkemesi Coinbasein Erteleme Talebini Reddetti

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş sonrası kendisini bir türlü toplarlayamayan Coinbase, davalar ile uğraşmaya devam ediyor. Yakın zamanda Coinbase, davayı mahkemeye daşınmadan çözmek için mücadele ederken kullanıcılar tarafından açılan davaları beklemeye almayı talep etmişti. Ancak bu talep ABD Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi.

ABD Yüksek Mahkemesi, Coinbase'in Erteleme Talebini Reddetti

ABD Yüksek Mahkemesi’nden Coinbase’e Onay Çıkmadı

Kripto para borsası Coinbase, şirketin davalarını tahkime göndermek için uğraşırken, ABD Yüksek Mahkemesinden, bir takım taleplerde bulunmuştu. Borsa, mahkemeden kendisine kullanıcılar tarafından açılan iki davayı durdurmasını istemişti. Ancak yakın zamanda yollanan bir mektup, Coinbase’in isteklerini geri çevirdi.

İki federal mahkeme yargıcı, Coinbase‘in anlaşmazlıkları tahkime gönderme taleplerini reddetti.

Yargıtay, Coinbase San Francisco merkezli 9. ABD Devre Temyiz Mahkemesi’nde temyiz başvurusunda bulunurken dava mahkemesi işlemlerinin durması gerektiğini söyledi ve 9. Daire davaları engellemeyi reddetti. Coinbase ise bir taraf bir davayı tahkime göndermek için anlamsız olmayan bir temyiz başvurusunda bulunduğunda, yargılama mahkemesi işlemlerinin otomatik olarak durdurulması gerektiğini söyledi. 

Coinbase, Yüksek Mahkemeden hem acil olarak müdahale etmesini hem de şirketin itirazlarını dikkate almasını istedi. Ek olarak borsa, mahkeme belgelerinde “bir tarafın talebinin reddine itiraz ettiği her davada sorun ortaya çıkıyor” diyerek kararı eleştirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala