bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.52 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 586.99 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 185.23 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620992 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651252 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216642 16.64%

ABD, Yıl Sonuna Kadar Stablecoin Yasasını Çıkartabilir

abd yil sonuna kadar stablecoin yasasini cikartabilir

Terra’nın stablecoin’i Terra USD (UST) çöküşü sonrasında hükümetler stablecoinleri yakın takibe almıştı. ABD Başkanı Biden’ın yetkilisi stablecoin yasasının yıl sonuna kadar çıkabileceğini söyledi.

ABD, Stablecoinlere Düzenleme Getiriyor

ABD Başkanı Joe Biden’ın bir yönetim yetkilisinin açıklamasına göre, ABD federal hükümetinin Kongre ile birlikte yıl sonuna kadar yasa haline getirilebilecek olan stablecoin mevzuatı üzerinde çalışılıyor. Biden’ın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, çeşitli finansal düzenleticilerin başkanlarından oluşan hükümetler arası bir grup ile son stablecoin faaliyetlerini ve gelecekte yasaları görüşmek üzere bugün bir araya geldi. Yetkili tarafından aktarılanlara göre, bu mevzuatın Meclis Finansal Hizmetler Komitesi tarafından getirilecek.

Yetkilinin açıklamasına göre, bugün yapılan toplantının düzenleyicilerin ve diğer katılımcıların algoritmik stablecoinler de dahil olmak üzere stablecoin sektörünün son olaylarının son olayları gözden geçirmesine izin vermek için planlandı. Toplantıda ayrıca düzenlemelerin bu yıl yasalaştırılması için katılımcıları da dahil etmek için düzenlendi. Henüz sonuçlandırılmamış ve tanıtılmamış olan bu yasama paketi, ABD düzenlemesinin amaçları doğrultusunda stablecoinleri tanımlayacak ve kripto para varlıklarının nasıl kullanıldığını da ele alacak.

abd yil sonuna kadar stablecoin yasasini cikartabilir 2

Yetkili düzenleme ile sektör üzerindeki mevcut düzenleyici otoriteyi de koruyacağını belirtti. Toplantıda katılımcılar stablecoinlerin nasıl ihraç edildiğinin detayını da tartıştı. Yetkinin aktardığına göre yapıcı geçen toplantıda çalışma grubu, iki yıldır stablecoinleri inceledi ve Kasım 2021’de daha geniş bir kripto para birimi endüstrisinin bu yönü için olası bir düzenleyici çerçevesini öneren kapsamlı bir rapor yayınladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala