bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,287.96 7.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.44 9.52%
bnb
BNB (BNB) $ 511.27 10.82%
solana
Solana (SOL) $ 177.92 12.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581983 5.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.605356 11.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128134 13.39%

Paylaş

ABD’nin Yeni Başkanı Joe Biden’dan Ripple (XRP) ve Ethereum’u (ETH) Sarsacak Hamle!

Joe Biden

ABD’nin yeni başkanı Joe Biden, finansal regülasyon geçiş ekibine liderlik etmesi için Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) eski başkanı Gary Gensler’ı seçti. Gensler, kripto para okuryazarlığı konusunda bilgili bir isim.

Gary Gensler’in özellikle Federal Rezerv (Fed), bankacılık ve menkul kıymet regülatörlerine odaklanan ekibi yönetecilik yapması bekleniyor. Joe Biden’ın bu hamlesi Bitcoin ve kripto para piyasası için genel olarak olumlu, XRP ve Ether (ETH) için ise olumsuz karşılık buldu.

Atama Ether ve XRP için Olumsuz

Eski Obama yönetiminin parçası olan Gary Gensler, görevdeyken Bitcoin’in (BTC) bir menkul kıymet olmadığına inandığını açıklamış, XRP ve Ether’in muhtemelen bir menkul kıymet olduğuna inandığını söylemişti. Gensler, New York Times’a verdiği röportajda şunları ifade etmişti:

Her ikisi için de güçlü bir durum var [menkul kıymet olma durumu] ama özellikle Ripple için… Uyumsuz menkul kıymetler.

Geçmişte Goldman Sachs’ta yönetici pozisyonunda görev alan Gary Gensler, ilk ETH token’larının Ethereum Vakfı’nın ağı işlevsel olmadan önce satıldığına vurgu yaparak Ether’in menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini belirtiyor. Ethereum’un zamanla daha merkeziyetsiz hal aldığının önemine dikkat çeken Gensler, bu durumun varlığın menkul kıymet olarak sınıflandırılmasına engel olma potansiyelinin altını çiziyor. Öte yandan Gensler’a göre XRP’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılması olasılığı çok daha yüksek çünkü varlığın yüksek bir yüzdesi XRP ihraççısı Ripple’a ait.

Gensler, Ether ve XRP’ye ek olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) hakkında sağlıklı tartışmalara neden olduğunu söyleyerek olumsuz konuşmaması ise olumlu değerlendiriliyor.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala