bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

ABD ve Çin Arasındaki Sermaye Savaşı Bitcoin’i Nasıl Etkiler?

abd ve cin arasindaki sermaye savasi bitcoin i nasil etkiler

Ekonomist Ray Dalio, ABD ve Çin arasında gerçekleşecek potansiyel bir “sermaye savaşı” konusunda uyarıyor. Bunun dolar üzerinde Bitcoin’i potansiyel olarak etkileyebilecek yıkıcı etkileri olabileceğine inanıyor.

Böyle bir senaryoda, iki küresel süper güç arasındaki bir sermaye savaşı lider kripto para birimine nasıl fayda sağlar?

Bir “Sermaye Savaşı” Dolara Zarar Verebilir

Ülkelerin savaşa girmesinin birkaç yolu var. Biri propaganda savaşı, yaptırım gösterileri ve hatta doğrudan askeri ateş gücü olabilir. Ancak iktisadi uzman Ray Dalio’nun uyardığı, iki ülkenin birbirine yıkıcı finansal darbeler yapabileceği çok açık bir yol.

Milyarder yatırımcıya göre, ABD ve Çin arasındaki süregelen gerilimler yakında bir “sermaye savaşı”na dönüşebilir.

“Bir ticaret savaşı bir jeopolitik savaş var, bir teknoloji savaş var ve orada bir sermaye savaş olabilir.”

2019’un başından bu yana, iki ülke bir ticaret savaşına karıştı ve bu da altın ve Bitcoin gibi sert varlıkların hızlanmaya başladığını gösterdi. Büyük bir ekonomik sarsıntı yaşanacağını gören yatırımcılar, o yıl güvenli liman varlıklarına yüklenmeye başladı.

Bir sermaye savaşı, iki ülke arasındaki gerilimi daha da arttıracak ve değerli metal ve kripto para biriminin yükseliş trendlerini daha da artıracaktır.

Bitcoin ABD-Çin Ekonomik Karşılaşmasından Nasıl Yararlanabilir?

Dalio, ABD’nin devam eden para baskısı ve yanlış yönetilen para politikası nedeniyle kendi “en kötü düşmanı” olarak hareket ettiğini söylüyor. Pandemik rahatlama çabaları nedeniyle bu yıl trilyonlarca para baskısı hızla artıyor.

ABD ve Çin, birinin diğer bölgedeki yatırımları yasakladığı bir sermaye savaşına girerse, bunun dolar için “büyük etkileri” olabileceğine inanıyor.

Dalio ayrıca şu anda paranın “sağlamlığı” konusunda endişeli olduğunu iddia ediyor. Dolar artık sağlam bir para değil ve Fed en azından bugünkü teşvik paketinin bir parçası olarak bir trilyon daha basmaya söz verdi.

Bitcoin, ise sadece 21 milyon BTC’de varlığını sürdürüyor. Matematiksel kod bu şekilde kalır ve hiçbir üçüncü taraf müdahale edemez. İşte tam da bu nedenle Bitcoin, bir sermaye savaşından muazzam fayda sağlayabilir.

Bir ülke diğerini zayıflatmak için küresel pazarın bir kısmına yatırım yapmasını engelliyorsa, bu ülkelerin fiatından altın veya Bitcoin gibi egemen olmayan bir varlığa bir uçuşa neden olabilir.

Altın bu nedenle yükseliyor ve Bitcoin de son zamanlarda ona yetişmeye başladı.

Sermaye savaşının ötesinde, bir para birimi savaşı da olabilir. Birleşik Devletler dijital dolar geliştirmede oyuna geç kalırken, Çin kendi dijital para birimini sunmaya hazırlanıyor.

Burada da, hiçbir ülkeye veya merkezi otoriteye bağlı egemen olmayan bir varlık olarak Bitcoin, iki ekonomik süper gücün savaştığı bir dünyada varlık faydaları sağlar.

Bu ikisinden birinin parasal arzın ilerlemesine hakim olmasına rağmen, Bitcoin küresel rezerv para biriminin yerine geçebilir.

Ve Dalio’nun uyardığı senaryolardan herhangi biri, böyle bir değişikliğin gerçekleşmesi için bir katalizör olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala