bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

ABD Ulaştırma Bakanlığı’ndan Kripto Araştırmaları Teşviki

abd ulastirma bakanligindan kripto arastirmalari tesviki

ABD Ulaştırma Bakanlığı‘nın Küçük İşletme Yenilik Araştırması (SBIR) programı, bu hafta tüketicileri teşvik etmek için kripto paraların kullanımını içeren bir araştırma alanı açıkladı. Bu alan kripto para sektörünün bel kemiği olan Blockchain teknolojisi.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Kripto Araştırmaları Önerisi

ABD Ulaştırma Bakanlığı‘nın Küçük İşletme Yenilik Araştırması (SBIR) programı, sürücüleri teşvik etmek için bir araştırma alanının oluşturulması gerektiğini söyledi. Araştırma alanının, ABD ekonomisinin COVID-19’un etkisinden ortaya çıkmasıyla tüketiciler, işçiler ve diğer sürücüler için park alanlarının artacağını öngörüyor.

abd ulastirma bakanligindan kripto arastirmalari tesviki 2

ABD Ulaştırma Bakanlığı konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Paylaşılan park kaynaklarının bu potansiyel kıtlığının yanı sıra koordinasyon olmadan açık bir alan bulma belirsizliği, taşıtların kararlarını gerçek zamanlı olarak etkileme fırsatı sunuyor. Blockchain teknolojisini kullanan yeni bir strateji, sürüşe alternatifleri teşvik etmek için dinamik bir yaklaşım sağlayacaktır. Örneğin, gezginler bir park yeri rezerve etmek için token harcayabilir veya farklı bir ulaşım modunu kullanmayı kabul etmek için token alabilirler. Blockchain teknolojisi, izlenen güvenilir ödeme işlemlerini kolaylaştırabilir. Kullanıcıların ayrılmış bir park yerine veya kazanılan teşviklere erişebilmelerini sağlamak için doğrulama sağlayabilir

Elbette, bahsedilen araştırma alanı için için henüz erken. Öncelikle özel finansman gerekli. Bunun yanında teşviklerin dağıtılacağı bir mobil uygulama için kavram kanıtlama raporunun hazırlanması gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala