bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi, Kripto Paralar İçin Bir Yasa Tasarısı Sundu

don beyer

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Don Beyer, kripto paralar için düzenleyici çerçeve oluşturacak bir yasa tasarısı sundu.

“Dijital Varlık Piyasası Yapısı ve Yatırımcı Koruma Yasası” olarak adlandırılan bu yasanın ilk amacı yatırımcıları korumak. Beyer konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Dijital varlık sahipleri yıllardır dolandırıcılık, hırsızlık ve piyasa manipülasyonuna maruz kaldı. Buna rağmen Kongre, şimdiye kadar endüstri uzmanlarının ve federal düzenleyicilerin kapsamlı bir yasal çerçeve oluşturma çağrılarını görmezden geldi

Yasalarımız çağın gerisinde ve sunduğumuz tasarı dijital varlık sahiplerine ve yatırımcılara temel koruma sağlamak için uzun süredir gecikmiş bir süreci başlatacak”

Tasarı yürürlüğe girdiği takdirde SEC ve CFTC yasal netlik sağlamak durumunda olacak. Bununla birlikte BSA’daki “para araçları” kısmına dijital varlıkların eklenmesi de gündeme gelebilir. Böylelikle kripto paralar şu an yürürlükte olan kara para aklama, kayıt tutma ve raporlama standartlarına tabi olacak.

Tasarının içerisinde var olan ajansların haricinde blokzinciri üzerinde halka açıklanmayan işlemlerin raporlanacağı bir Dijital Varlık Ticaret Deposu oluşturulacak.

Stablecoin’ler için gözetim oluşturulması da tasarı içerisinde yer alıyor. Bununla birlikte tasarı, Fed’e kendi dijital dolarını çıkartması için yetki de verecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala