bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,977.68 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.65 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 600.88 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 153.40 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548903 3.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507829 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15714 2.24%

ABD Temsilciler Meclisi, Stablecoin Oturumu Planlıyor

abd temsilciler meclisi stablecoin oturumu planliyor

Son dönemde başka ABD olmak üzere birçok ülkenin düzenleyicileri, stablecoin ve CBDC‘ler üzerine çalışmalarını hızlandırmış durumdalar. Son olarak ABD Temsilciler Meclisi, 8 Şubat’ta stablecoin düzenlemeleri üzerine oturum düzenleyecek.

Başkan Maxine Waters’ın yaptığı duyuruya göre, Meclis Finansal Hizmetler Komitesi 8 Şubat’ta “Dijital Varlıklar ve Finansın Geleceği: Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu’nun Durağan Paralar Raporu” başlıklı sanal bir duruşma yapacak. 

abd temsilciler meclisi stablecoin oturumu planliyor2

ABD Temsilciler Meclisi, Stablecoin Düzenlemelerine Odaklanıyor

Kripto varlık sektörünün son zamanlardaki artan popülaritesi sebebiyle ülkeler bu alanda çalışmalarını hızlandırmış durumda. Ülkelerin düzenleyicileri yeni nesil teknolojilerden geri kalmak istemedikleri gibi, bu teknolojilerin kötü sonuç doğurmasından da endişeleniyorlar.

Kısa bir süre önce sizlerle Fed’in CBDC raporunu paylaşmıştık. Fed yayımladığı raporda CBDC’lerin Fed gibi bir merkez bankasının yükümlülüğü altında olacağını belirterek olası sonuçlar üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Ek olarak Fed, CBDC’ler hakkında hareket etmeden önce 22 adet sorudan oluşan bir form hazırladı.

Henüz bir tanık listesi ise mevcut paylaşılmadı. 

Son olarak Komite Üyesi Patrick McHenry‘nin bu haftanın başlarında Başkan Maxine Waters‘a, kripto para birimi hakkında daha fazla netlik istemek için yazdığını ve yokluğunda düzenleyicilerin sınırlarını aştığını söylediğini hatırlatalım. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala