bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,626.78 1.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,051.87 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 534.33 3.38%
solana
Solana (SOL) $ 132.93 3.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.492975 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450745 0.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152959 1.08%

ABD Temmuz Ayı Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıkladı

ABD Temmuz Ayi Tarim Dişi İstihdam Verileri Açikladi

Küresel olarak enflasyon krizinin etkileri tüm acımasızlığı ile devam ederken, veriler beklentilerin üzerinde gelmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisini de bunlardan biri. Öyle ki ABD tarım dışı istihdam verisi 528 bin olarak açıklandı. Ancak beklentiler 250 bin seviyesindeydi.

ABD Temmuz Ayı Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıkladı

ABD Temmuz Ayı Tarım Dışı İstihdam Verisi Beklentinin 2 Katı

ABD küresel olarak en önemli ekonomilerden birisi. Öyle ki ülkenin ekonomik verileri, küresel olarak diğer birçok ülkede etki yaratabiliyor. Bu noktada enflasyon verileri son yılların en yüksek seviyelerine sıçrarken, Fed faiz artımı politikası izliyor.

Son dönemde düzenli olarak faiz artırımına giden ABD Merkez Bankası, enflasyon verilerinde pozitif etkilerin görülmeye başlandığını açıklarken, son gelen veriler az da olsa ışığın görülmesine neden oldu. Öyle ki açıklanan verilerin arasında ABD Temmuz ayı işsizlik verileri de yer alıyor. Beklentilerin yüzde 3.6 olduğu işsizlik oranında veriler yüzde 3.5 olarak geldi.

İşgücüne katılım oranı ise yüzde 62.1 ve istihdam nüfus oranı yüzde 60 ile ay boyunca çok az değişiklik yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala