bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

ABD Stablecoin Yasasının Eylüle Ertelenmesi Bekleniyor

ABD Stablecoin Yasasinin Eylüle Ertelenmesi Bekleniyor

Kripto para düzenlemelerinde baskılar tüm hızıyla devam ediyor. Bu noktada en aktif düzenleyiciler ABD‘de yer alıyor. Bu noktada düzenlemelerde yaşanan gecikme, beraberinde kripto sektöründeki baskıyı da artırmış durumda. Ancak ABD’li düzenleyicilerin tatilde olması, düzenlemelerin Eylül’e kadar ertelenmesi anlamına gelebilir.

ABD Stablecoin Yasasının Eylüle Ertelenmesi Bekleniyor

ABD’li Meclis Üyelerinin Gecikmesi, Stablecoin Yasasını Erteliyor

Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre, Meclis üyelerinin Çarşamba günü yapılacak bir komite toplantısı için bir taslağı zamanında tamamlayamaması, birkaç haftalık gecikme yaşayabilir. İçeriden alınan bilgilere göre stablecoin yasasının oylamasının büyük olasılıkla Eylül ayına kadar erteleyeceklerini söylendi. Tasarıdaki çözülmemiş sorunlar arasında Hazine Bakanlığı’nın saklama cüzdanlarına ilişkin hükümler ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun endişeleri yer alıyor.

Diğer taraftan daha öncesinde Hazine Bakanı Janet Yellen’ın tasarıya verdiği yanıt için Biden yönetimi ile koordineli çalışmak istediği bildirilmişti. Her ikisi de önerilen mevzuata kamuoyu önünde ağırlık vermedi, ancak Yellen daha önce TerraUSD’nin (UST) ABD dolarından ayrılma konusundaki endişelerini öne sürerek stablecoin’lerin etrafındaki kripto alanında düzenleyici netlik çağrısında bulunmuştu. Başkan Joe Biden’in Mart ayındaki yürütme emri ise dijital varlıklar üzerindeki düzenleyici gözetimdeki boşlukları da ele almayı amaçlıyordu. Şu anda tüm gözler gelecek olan yasa ve yasanın beraberinde şekillenecek olan kripto düzenlemeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala