bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,173.19 3.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.86 2.54%
bnb
BNB (BNB) $ 605.24 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 5.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525178 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472302 5.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150763 5.41%

ABD Senatosu, FTX’in Çöküşünü Yakından İzliyor

abd senatosu ftxin cokusunu yakindan izliyor

Kripto para borsası FTX’in ani çöküşü sonrasında pek çok kripto şirketi olumsuz etkilendi. FTX’in iflası sonrasında ABD Senatosu’nun Bankacılık Komitesi, şirkete açılan davaları yakından takip ediyor.

Senato FTX’in Çöküşü Sonrasında Bir Duruşma Gerçekleştirebilir

ABD’li Demokrat bir komite sözcüsüne göre, Senato Bankacılık Komitesi, “bir duruşma planlamak için çalışıyor ve konu hakkında ayrıntıları yakında açıklamaya” hazırlanıyor. Söz konusu duruşma, bir zamanlar 32 milyar dolar değerinde olan FTX’in geçtiğimiz hafta iflas başvurusunda bulunmasını konu alacak.

abd senatosu ftxin cokusunu yakindan izliyor 2

Bir Senato duruşması planlamak için yapılan baskı, Finansal Hizmetler Komitesi’nin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in, rakip kripto para borsası FTX’in çöküşündeki rolü hakkında bir duruşma düzenleneceği açıklamasının ardından geldi. Hali hazırda FTX şu anda ABD, Bahamalar ve Türkiye olmak üzere pek çok ülke tarafından soruşturma altında. Sözcü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), FTX’in iflası ve Sam Bankman-Fried’in suiistimaliyle ilgili soruşturmalarını duyurdu. Bankacılık ve Konut Komitesi’nin rolü, kripto para birimi endüstrisinin yapısını anlamanın yanı sıra, kripto para birimlerinin tüketicileri, pazarları ve ekonomiyi nasıl etkilediğine dair daha geniş konuları ele alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala