bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,739.08 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,047.65 2.02%
bnb
BNB (BNB) $ 558.57 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.20 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516137 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.488843 5.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15272 0.31%

ABD Senatörü Jack Dorsey’den Bir Açıklama İstiyor

abd senatoru jack dorsey den bir aciklama istiyor

ABD’li Senatör Josh Hawley, Twitter CEO’su Jack Dorsey’e Çarşamba günkü Twitter hesap saldırısına yönelik ilk siyasi yanıt gibi görünen bir mektup gönderdi.

Hawley’in ofisi tarafından halka açık bir şekilde paylaşılan mektupta ” Twitter kullanıcıları dolandırıcılık ağının altında onları hediye Bitcoin göndermeye zorlayan büyük ölçekli bir siber sadırı yaşıyor gibi görünüyor. Hedeflenen hesaplar: Apple, Uber, Jeff Bezos, eski Başkan Barack Obama ve hatta Demokrat Başkan adayı Joe Biden.” ifadeleri kullanıldı.

Hawley’nin mektubu şunları içeriyordu :

“Bu etkinliğin sadece koordineli bir saldırı dizisi değil, Twitter’ın güvenliğine karşı olarak da başarılı bir saldırıyı temsil edeceğinden endişe duyuyorum. Bildiğiniz gibi, sisteminizin sunucularına yapılan başarılı bir saldırı, milyonlarca kullanıcınız sadece herkese açık bir şekilde tweetlerine değil, aynı zamanda tüm kullanıcıların gizliliği ve veri güvenliği için bir tehdit oluşturur.”

15 Temmuz akşamı bir Twitter destek personeli, şirketin “iç sistemlere ve araçlara erişimi olan bazı çalışanlarımızı başarıyla hedefleyen kişilerin koordineli bir sosyal mühendislik saldırısını tespit ettiğini” açıkladı.

Personel, “Bu erişimi yüksek oranda görünür hesaplar (doğrulanmış olanlar dahil) ve onların adına atılan tweet’lerin kontrolü ele geçirmek için kullandıklarını biliyoruz. Başka hangi kötü amaçlı faaliyetleri gerçekleştirdiklerini veya erişebilecekleri bilgileri araştırıyoruz ve burada olduğu gibi daha fazlasını paylaşacağız.” diye devam etti.

Hawley’nin mektubu olayın açıklanması için “Twitter, sistem düzeyindeki saldırıların tüm kullanıcı tabanının güvenliğini ihlal etmesini önlemek için ne yapıyor?” sorusunun yanı sıra bazı sorular soran Hawley, özellikle ABD başkanı Donald Trump’ın hesap güvenliğinin da ileride risk altında olup olmadığını sordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala