bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,876.11 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.60 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 559.56 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 142.62 1.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514364 3.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.493109 7.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153653 1.03%

ABD Seçimlerine Karıştığı Söylenen Rus Müdahalesinde Kripto Para Adresleri Tespit Edildi

ABD Secimlerine Karistigi Soylenen Rus Mudahalesinde Kripto Para Adresleri Tespit Edildi 1

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Bürosu (OFAC), seçim müdahalesi iddiaları üzerine yaptırım listesine üç Rus vatandaşı ve birden fazla kripto para birimi adresi ekledi.

OFAC Artem Lifshits, Anton Andreyev ve Darya Aslanova’nın; olayları etkilemeye çalışan bir Rus şirketi ve “trol çiftliği” olarak adlandırılan İnternet Araştırma Ajansı’nın (IRA) çalışanları olduğunu iddia ediyor. IRA, ABD’de 2018 ara seçimlerini etkilemeye çalıştı ve OFAC Perşembe günü bu çalışmanın devam ettiğini iddia etti.

Bir basın bülteni, “IRA, dünya çapında devam eden operasyonlarını ilerletmek ve faaliyetleri finanse etmek için kripto para birimi kullanıyor” dedi.

Cezai işlemlere konu olabilecek bu hesaplardan para göndermek veya almak için çalışan ve OFAC yaptırım listesine eklenen 23 kripto para adresi tespit edildi. OFAC basın açıklamasına göre cüzdanlar Bitcoin, Ether, Zcash, Dash ve Litecoin dahil olmak üzere birçok kripto para birimi içeriyordu.

Bu, devlet kurumlarının ilk kez Rus ajanlarının ABD seçimlerine müdahale etmek için kripto para kullandığını anlamına gelmiyor. Democrat Parti tarafından kullanılan ağları ve e-posta hesaplarını hack’lemek de dahil olmak üzere, 2016 başkanlık seçimlerini etkileme çabaları nedeniyle bir grup askeri istihbarat görevlisi 2018 yılında suçlandı. O zamanki demokrat parti adayı ise Hillary Clinton’dı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala