bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,463.00 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.36 4.57%
bnb
BNB (BNB) $ 548.11 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 137.31 9.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498293 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470999 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156432 4.71%

ABD Savunma Bakanlığı’nda Kripto Para Hamlesi

abd savunma bakanliginda kripto para hamlesi

Blockchain ve kripto para birimleri konusunda temkinli ilerlemek isteyen ABD’den yeni bir kripto para hamlesi geldi. ABD Savunma Bakanlığı, kripto para birimlerinin potansiyel tehditlerinin tespit edilmesi için bir kripto istihbarat firmasıyla çalışmaya başladı.

ABD Savunma Bakanlığı Kripto Paraların Potansiyel Tehditlerini Araştıracak

ABD Savunma Bakanlığına bağlı Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı DARPA, Inca Digital’i kripto pazarlarının nasıl çalıştığını anlamak ve ulusal güvenlik için risk oluşturabilecek dijital varlıkların yasadışı kullanımlarını azaltmaya yardımcı olmak için çeşitli araçlar geliştirmek adına görevlendirdi. DARPA, merkezi Pentagon’da bulunan ABD Savunma Bakanlığı’nın bağımsız bir ajansı olarak görev yapmaya devam ediyor.

abd savunma bakanliginda kripto para hamlesi 2

DARPA’da bir program yöneticisi olan Mark Food açıklamasında, “Burada devam eden program, kripto para birimi evreninin bir miktar ayrıntılı olarak haritalandırmayı içeriyor.” ifadesini kullandı. Inca Digital, finansal kurumlara, teknoloji firmalarına ve devlet kurumlarına istihbarat sağlamak için kripto para piyasalarını, Blockchain ağlarını, haberleri ve sosyal medya verilerini analiz ediyor.

Inca Digital Nisan 2022 döneminde, Galaxy Digital, GTS Venture Capital liderliğinde bir A serisi yatırım çağrısında bulunmuştu. Inca Digital’e yatırım yapan diğer şirketler arasında Wedbush Capital ve Menai Financial Group yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala