bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

ABD Merkez Bankası Tutanakları Yayımlandı

abd merkez bankasi tutanaklari yayimlandi

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomik sıkıntılar devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanakları merak ediliyordu. ABD Merkez Bankası, Çarşamba günü 2-3 Mayıs tarihli politika toplantısının tutanaklarını yayınladı.

Fed Toplantı Tutanakları Yayımlandı

ABD Merkez Bankası tarafından gün içinde açıklanan tutanaklara göre, Fed yetkilileri son toplantılarında faiz oranlarında nereye gidileceği konusunda fikir ayrılığı yaşadı. Bazı Fed üyeleri daha fazla faiz artışına ihtiyaç duyurulduğunu ifade ederken, diğer üyeler de büyümedeki yavaşlamanın daha fazla sıkılaştırma ihtiyacını ortadan kaldırmasını talep etti.

abd merkez bankasi tutanaklari yayimlandi 2

Fed’in gösterge faiz oranını çeyrek puan artırma kararı oybirliğiyle alınmış olsa da, toplantı özeti bir sonraki adımın ne olması gerektiği konusundaki anlaşmazlığı yansıtıyor ve daha az agresif politikaya doğru bir eğilim olduğunu görüyoruz.

Toplantı sonunda, faizleri belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi, toplantı sonrası açıklamasında yer alan ve “ek politika sıkılaştırmasının uygun olabileceğine” işaret eden önemli bir ifadenin çıkarılması yönünde oy kullandı.

Tutanaklara bakıldığında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed), faiz artırım döngüsünün devam edip etmeyeceği sayısız faktörün belirleyeceği, verilere daha bağımlı bir yaklaşıma doğru ilerliyor gibi görünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala