bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

ABD Mali Suçlar Uygulama Ağı DeFi’a Mercek Tutuyor

ABD Mali Suclari Uygulama Agi DeFia Mercek Tutuyor

Kripto para sektöründeki gelişmeler, sadece yatırımcıları ve şirketleri değil düzenleyicileri de etkiliyor. Öyle ki bu aldandaki düzenleme ihtiyacı da günden güne artıyor. Doğal olarak beraberinde gelen baskılar, yoğun araştırma ve veri gerektirdiğinden düzenleyiciler bazı danışmanlar ile çalışıyorlar. Son olarak ABD Mali Suçlar Uygulama Ağı da (FinCEN) de bu alanda araştırmalarını genişletiyor.

ABD Mali Suclari Uygulama Agi DeFia Mercek Tutuyor 1

ABD Mali Suçlar Uygulama Ağı, DeFi’a Mercek Tutuyor

Kripto paralar her ne kadar oldukça büyük bir kitleler tarafından aktif olarak kullanılsalar da düzenlemeler söz konusu olduğunda halen geri kalmış durumdalar. Doğal olarak bu durum hem hack hem de dolandırıcılık vakalarının önünün alınamamasına neden oluyor. Yıldan yıla artan kripto suçları, düzenleyicilerin müdahalesini gerektirirken, düzenleyicilerin çalışmaları da hızlanıyor. Son olarak ABD Mali Suçlar Uygulama Ağı da (FinCEN) de bu alanda araştırmalarını genişletiğini açıkladı.

Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN), DeFi’ye “dikkatlice baktığını” söylerken, kurumun vekil direktörü Himamauli Das, dijital varlık ekosistemi ve sanal para birimlerinin ajans için “öncelikli bir alan” olduğunu belirtti:

“Bu çabada ABD hükümetinin ilgili paydaşlarıyla temas halindeyiz. Güvenlik açıkları ve riskler hakkındaki değerlendirmenizi daha iyi anlamak için bankacılık topluluğu da dahil olmak üzere sektörle işbirliğini memnuniyetle karşılıyoruz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala