bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,049.16 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.99 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 561.18 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 143.24 3.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512284 5.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.491801 11.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155422 5.71%

ABD Makamları Şirketleri Kuzey Koreli Çalışanlar Hakkına Uyardı

ABD Makamlari Şirketleri Kuzey Koreli Çalişanlar Hakkina Uyardi

Günümüzde hemen hemen her şeyin dijitale döndüğü bu günlerden en önemli konulardan birisi de siber güvenlik. Bu alanda güvenlik önemlerini ve bug bounty programlarını geliştiren şirketler, kullanıcılarını ve kendilerini korumak için oldukça dikkatli olmak zorunda. Ancak ABD’li makamlara göre önemli bir tehdit daha mevcut. Kimliğini gizlemeye çalışan Kuzey Koreli BT çalışanları.

ABD Makamları Şirketleri Kuzey Koreli Çalışanlar Hakkına Uyardı

ABD Makamları Şirketleri Kuzey Koreli Çalışanlara Dikkat Etmeye Çağırdı

Kuzey Kore her ne kadar dışa kapalı bir ülke olsa da dışarıya dönük oldukça etkili aktörlerden birisi. Hem silah hem nükleer hem de hack alanında oldukça aktif çalışmalar yürüten Kuzey Kore, ABD başta olmak üzere birçok ülkeye siber anlamda da sık sık saldırılar düzenliyor.

Bu konuda dikkatli olmaya çağıran ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Hazine Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kuzey Koreli kimliklerini gizleyerek başta kripto para şirketleri olmak üzere şirketlerin içerisine sızan bu tür çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Öyle ki ABD’li makamlara göre Kuzey Kore, silah geliştirme programları için gelir elde etmek amacıyla deneyimli BT çalışanlarını ABD başa olmak üzere diğer ülkelere gönderdi. Bu da ABD’li şirketlerin ilerleyen dönemde en çok dikkat edeceği konulardan birisi olacağa benziyor.

Son olarak Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith’nin geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore’nin yaptırımlardan kaçmasına yardım ettiği için parmaklıklar ardında beş yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldığını da hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala