bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,200.74 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.19 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 605.95 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.36 0.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545718 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518496 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158415 1.19%

ABD Kongre Üyesi, Dijital Varlık Yasa Tasarısını Sundu

abd kongre uyesi dijital varlik yasa tasarisini sundu

Kripto para sektörü son birkaç gündür oldukça önemli gelişmeler yaşıyor. Geçtiğimiz gün Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları öncesinde ABD Kongre Üyesi Tom Emmer, dijital varlık yasa tasarısı yakında gelecek demişti. Son olarak Emmer, dijital varlık yasa tasarısını bugün kongreye sunduğunu açıkladı.

Kongre Üyesi, Dijital Varlık Yasa Tasarısı Hakkında Konuştu

Küresel olarak düzeleyicilerin belirsizliği ile boğuşan kripto endüstrisi, son dönemde oldukça önemli zamanlardan geçiyor. Yakın bir zamanda gelmesi beklenen Fed’in kripto varlık raporu ve SEC‘in çalışmaları sonrası ABD Kongre Üyesi Tom Emmer da dijital varlık yasa tasarısı ile gündeme geldi.

Twitter üzerinden tasarısını Kongre’ye sunduğunu belirten Emmer, konula alakalı olarak Twitter üzerinden oluşturduğu flood’da şu ifadelere yer verdi:

abd kongre uyesi dijital varlik yasa tasarisini sundu2

“Çin benzeri diğer ülkeler, nakit paranın faydalarını temel olarak göz ardı eden CBDC’ler üzerine çalışırken, ABD’nin dijital para politikasının finansal gizliliği koruması, doların egemenliğini sürdürmesi ve inovasyonu geliştirmesi sağlamak her zamankinden daha önemli.

Kullanıcıların ABD’nin üreteceği CBDC’ye erişebilmesi için Fed’de bir hesap açmasının zorunlu kılınması, Fed’i Çin’in dijital diktatörlüğüne benzer bir konuma sokacaktır.

Dijital çağda, doların dünyanın rezerv para birimi statüsünü koruyabilmesi adına ABD’nin inovasyonu ön planda tutması ve özel sektörle rekabet etmeyi hedeflemeyen bir duruşla öncülük etmesi önem arz etmektedir.

Kısaca özetlememiz gerekirse, Çin’in dijital diktatörlüğünü taklit etmek yerine, Amerikan özelliklerine sahip bir Blockchain teknolojisine öncelik vermeliyiz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala