bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,943.01 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.73 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 584.29 2.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.41 2.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621552 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65413 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21937 16.25%

ABD Hükümeti, BitConnect Kurbanları İçin Kripto Satacak

abd hukumeti bitconnect kurbanlari icin kripto satacak

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan basın açıklamasına göre ABD hükümeti, kötü şöhretli Ponzi dolandırıcılığı BitConnect kurbanları için önemli bir adım attı. Hükümet, BitConnect organizatörünün 56 milyon dolarlık dolandırıcılık kaynaklı kripto para gelirini tasfiye etmek için mahkemeden onay aldı. 

ABD’deki kripto para birimiyle ilgili bir dolandırıcılık davası için en büyük toparlanmayı işaret eden el konulan kripto, şimdilik yetkililerin gözetiminde kalıyor. 

abd hukumeti bitconnect kurbanlari icin kripto satacak 2

BitConnect Mağdurları için 56 Milyon Dolarlık Kripto Satılacak

BitConnect‘in “bir numaralı” organizatörü ve kurucusu Glenn Arcaro, Eylül ayı başlarında federal tel dolandırıcılık komplosunu kabul etmişti. Dolandırıcı, tahminlere göre 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. Elde edilen bilgilere göre Arcaro cezası 7 Ocak 2022 tarihinde belirlenecek.

2016’da ortaya çıkan şirketin bir yıl sonra piyasaya sürdüğü ve kısa sürede değerini hızla katlayan Bitconnect, bir dönem en popüler 10 kripto para arasında yer alıyordu.

İnsanların Bitcoin’lerini (BTC) alıp, onlara belli bir yüzdelikte faiz garantisi veren şirket, aslında bir ponzi dolandırıcılığıydı. Şirket geliştirdiği yapay zeka ile fiyatları önceden tahmin ettiğini iddia ederek toplam 2,5 milyar dolardan fazla para topladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala