bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,357.85 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,550.35 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 618.74 5.25%
solana
Solana (SOL) $ 187.86 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.637794 2.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.66432 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217585 1.15%

ABD Hazinesi Rusya Merkezli OTC’ye Yaptırım Uyguladı

treasury

ABD Hazinesi, yaptığı bir duyuruda, tezgah üstü kripto ticaret masası Suex‘i hedef alan yeni bir yaptırım uyguladığını açıkladı.

Resmi olarak Prag’da kayıtlı ancak Moskova ve St. Petersburg‘da fiziksel ofisleri bulunan hükümet yetkilileri, yaptığı açıklamada Suex‘in ABD Adalet Bakanlığı’nın kapattığı fidye yazılımı çetelerinden, dolandırıcılık operatörlerinden ve feshedilmiş kripto borsası BTC-e‘den para çekmeyi kolaylaştırdığı ve aracılık ettiğini açıkladı.

Kripto analitik firması olan Chainalysis, Suex soruşturmasında OFAC’a yardım etti ve son üç yılda 160 milyon doların üzerinde Bitcoin (BTC)trafiği tespit edildi. Bu fonlar arasında DarkNet piyasalarından, özellikle de muhtemelen dünyadaki türünün en büyüğü olan Rusya merkezli Hydra’dan gelen varlıklar da vardı.  

Chainalysis‘ten Gurvais Grigg konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu:

“Fidye yazılımını bozmanın en iyi yolu, fidye yazılımı tedarik zincirinin peşinden gitmektir. Bir süredir Suex’i inceliyoruz, ancak Hazine ve OFAC gibi kuruluşların iş durumlarını hazırlaması biraz zaman alıyor.

fidye yazilimi bitcoin

ABD Hazinesi Fidyecilerin Peşinde

Bu yılın başlarında ABD altyapısına yönelik yüksek profilli saldırıların ardından, fidye yazılımları giderek daha büyük bir siyasi sorun haline geldi.

Ransomware fidye yazılımı saldırısı, ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Lideri Vladimir Putin arasındaki Haziran zirvesinde önemli bir rol oynadı. Biden yönetimi, büyük bir et tedarikçisi olan JBS‘ye yönelik fidye yazılımı saldırılarına ilişkin büyük bir soruşturma emri vermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala