bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,858.38 2.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,178.50 1.74%
bnb
BNB (BNB) $ 600.33 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 151.81 4.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532062 3.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475911 6.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153558 5.16%

ABD Hazine Yetkilisinden Kripto Cüzdan Açıklaması

abd hazine yetkilisinden kripto cuzdan aciklamasi

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo, Consensus 2022’de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Adeyemo açıklamasında, kripto cüzdan kuralları noktasında dikkatli hareket ettiklerini belirtti.

ABD Kripto Cüzdan Kuralları Yeniliğine İzin Vermeye Hazırlanıyor

CoinDesk tarafından düzenlenen Consensus 2022 etkinliğini BTCHaber olarak yerinden takip etmeye devam ediyoruz. Consensus 2022’de kripto endüstrisine dair önemli konular ele alınmaya devam ediyor. ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo katıldığı panelde, ABD Hazine Bakanlığı’nın barındırılmayan kripto para cüzdanlarının kimin kontrolünde olduğunu belirlemek için bazı adımlar atabileceğini, atılacak bu adımların finansal suçlarla mücadeleye yardımcı olabilecek yenilikleri içereceğini belirtti.

abd hazine yetkilisinden kripto cuzdan aciklamasi 2

Adeyemo açıklamasında, kripto para birimlerini düzenlenmiş yerlerin dışında anonim olarak saklamanın, kara para aklama mücadelesi kontrollerini atlatmasına izin verebileceğini söyledi. Adeyemo ayrıca bakanlık olarak, “Barındırılmayan cüzdanlarla ilişkili benzersiz riskleri ele almak için çalışmalarımız devam ediyor.” ifadesini kullandı. Kara para aklama ve yasa dışı finansal işlemlerde kripto para birimlerinin kullanımının artması üzerine ABD, bu alandaki denetimlerini sıklaştırmıştı. Adeyemo konu hakkında son olarak şu ifadeleri kullandı:

Kullanıcıların gizlilik ihtiyacını ve arzusunu anlıyor ve saygı duyuyorum. Bununla birlikte aynı zamanda yasa dışı olarak para aktarmak isteyen kişilerin dijital varlıkları daha fazla kullanabileceği yolların yaratılmadığı bir yerde bulunduğumuzdan emin olmamız gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala