bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

ABD Hazine Müsteşarı Liang: Kripto Sektörü, Bankaları Doğrudan Etkilemedi

ABD Hazine Mustesari Liang Kripto Bankalari Dogrudan Etkilemedi

Bankalardaki kriz Senato’da masaya yatırıldı. Yetkililer, Senatörlerden gelen soruları yanıtlarken; bankacılık krizi ile kripto endüstrisi arasında bağlantı çok fazla dikkat çekmedi. ABD Hazine müsteşarı Nellie Liang, Silicon Valley Bank ve Signature Bank nedeniyle kripto endüstrisinin suçlanmaması gerektiğini söyledi.

ABD Hazine Mustesari Liang Kripto Bankalari Dogrudan Etkilemedi2

Liang: Kripto Endüstrisi İflaslarda Doğrudan Bir Rol Oynamadı

ABD Hazine Bakanlığı müsteşarı Nellie Liang, Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank’ın iflas etmesinin nedeni olarak kripto para sektörünün suçlanmaması gerektiğini ifade etti. Meclis’te Finansal Hizmetler Komitesi’nde konuşan Liang, kripto paraların olumsuz gelişmelerde doğrudan bir rol oynadığına inanmadığını aktardı. Liang, kripto paraların dolaylı bir faktör olup olmadığına ilişkin soruya ise yanıt vermedi. ABD hazine yetkilisi, Signature Bank‘ın kripto sektöründe aktif olduğunu kaydetti. Signature’ın mevduatlarının yaklaşık 5’te birinin kripto ile ilişkili olduğu bildirilmişti.

Diğer taraftan Senato ve Temsilciler Meclisi’nde bankalar krizi ile kripto endüstrisi arasında ilişki çok fazla gündeme gelmedi.
Milletvekilleri, banka yönetimleri sorunlar ile Fed ve FDIC ‘in denetimindeki başarısızlıklarının üzerine gitti. Düzenleyici kurumlar, bankalarda yaşanan krizin temel sebebi olarak alınan ticari riskleri görüyor.

İflas eden iki bankanın satışı gerçekleştirilmişti. Signature Bank, New York Community Bankası’nın yan kuruluşu Flagstar Bank tarafından satın alınmıştı. Silicon Valley Bank ise First Citizens Bank’a devredilmişti. Bankaların satışları ise krizin yatışmasına yol açmıştı. Zor günler geçirden First Republi Bank için de bazı adımların hayata geçirileceği belirtilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala