bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,150.72 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,165.70 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 602.61 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 154.05 0.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548409 2.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518332 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157969 1.74%

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Kripto Eğitimi Girişimi

ABD Hazine Bakanliğindan Kripto Eğitimi Girişimi

Özellikle Rusya yaptırımları sonrası biraz daha odak noktası hâline gelen kripto sektörü, her ne son dönemde oldukça dalgalı bir zamandan geçse de önemli gelişmeler de gelmeye devam ediyor. Öyle ki son olarak ABD Hazine Bakanlığı tarafından ortaya koyulan bir girişim, halkı kriptoya yatırım yapmanın potansiyel riskleri hakkında bilgilendirmeye odaklanıyor.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Kripto Eğitim Girişimi

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Kripto Riskleri için Eğitim Girişimi

Üst düzey bir yetkili Reuters’e verdiği bir röportaja göre, ABD Hazine Bakanlığı‘nın Finansal Okuryazarlık Eğitim Komisyonu’nun halkı kripto para birimlerine yatırım yapmanın potansiyel riskleri hakkında bilgilendirmeye odaklanan bir girişim başlatacağını söyledi.

Hazine’nin Finansal Okuryazarlık Eğitim Komisyonu, kripto varlıklarının nasıl çalıştığı ve diğer ödeme biçimlerinden nasıl farklı oldukları hakkında halkı bilgilendirmek için eğitim materyalleri oluşturacak ve sosyal yardım organize edecek.

Ek olarak Hazine’nin iç finanstan sorumlu müsteşarı Nellie Liang, verdiği röportajında, ana akım finansal hizmetlere sınırlı erişimi olan nüfusun Hazine’nin ulaşmak isteyeceği kilit bir grup olduğunu da belirtti:

“Kripto varlıkları satın alan yatırımcılar ve hane halkı hakkında giderek daha fazla şey duyuyoruz ve bu varlıkların bazılarının nasıl çalıştığının karmaşıklığının farkındayız. Bu, daha fazla eğitimin ve daha fazla farkındalığın yardımcı olabileceği bir alan gibi geliyot.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala