bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,707.87 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,230.99 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 609.58 2.16%
solana
Solana (SOL) $ 158.88 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551023 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.503021 2.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161161 0.34%

ABD Hazine Bakanlığına Göre Fiat ile Kara Para Aklama Kriptodan Fazla

ABD Hazine Bakanliği Rusya Yaptirimlarini Kripto ile Genişletecek

Özellikle Rusya’ya yapılan küresel yaptırımlar sonrası gündeme gelen kripto paralar ile kara para akalama konusu, karşıt görüşlerle birlikte sürüyor. Son olarak en büyük düzenleyiciler arasında yer alan ABD Hazine Bakanlığı kara para aklama, terörün finansmanı ve nükleer silahların yayılmasının finansmanını kapsayan ve tümü sanal varlıkları kapsamlı bir şekilde tartışan üç yıllık raporlar yayınladı.

ABD Hazine Bakanliğina Göre Fiat ile Kara Para Aklama Kriptodan Fazla 1

ABD Bakanlığına Göre Fiat Kriptodan Daha Fazla Kara Para Aklıyor

Ulusal Kara Para Aklama Risk Değerlendirmesi, “sanal varlıkları” kara para aklayıcıların fonlarını saklamak için bir araç seti ve sürekli gelişen bir dünya olarak adlandırdı.Potansiyel suçlular olarak ise özellikle DeFi ve “anonimliği artıran teknolojiler” gösterildi.

Diğer taraftan sanal varlıkların da pandemi boyunca hem kimlik avı saldırılarında hem de fidye yazılımı dolandırıcılıklarında önemli bir rol oynadığı bildiriliyor. Kötü aktörler, kurbanları kişisel bilgilerini ifşa etmeye veya cihazlarına kötü amaçlı yazılım yerleştirmeye ikna etmek için değişken kripto pazarından elde edilen kazanç vaatlerini kullanabiliyorlar. Ek olarak saldırganlar, hem takma adlı hem de geri döndürülemez olan saldırıdan sonra kripto olarak ödeme talep ediyorlar.

Ancak ABD Hazine Bakanlığı, suç parası söz konusu olduğunda fiat para biriminin hala kral olduğunu kabul ediyor ve “Kara para aklama için sanal varlıkların kullanımı fiat para biriminin ve daha geleneksel yöntemlerin çok altında kalıyor” diyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala