bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,280.10 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,598.40 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 587.16 2.08%
solana
Solana (SOL) $ 187.48 1.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62249 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654409 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220084 18.86%

ABD Hazine Bakanı Yellen’den Nakit Sıkıntısı Açıklaması

abd hazine bakani yellenden nakit sikintisi aciklamasi

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomik kriz derinleşmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, gün içindeki Kongre açıklamasında ABD hükümetinin nakit sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yellen, ABD’nin Nakit Sıkıntısı Yaşayabileceği Söylemini Yineledi

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, gün içinde Kongre’ye yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nin 1 Haziran gibi erken bir tarihte borçlarını ödeyemeyebileceğini bir kez daha teyit etti. Yellen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Elimize ulaşan bilgiler ışığında, Kongre’nin Haziran başına kadar borç limitini yükseltmek ya da askıya almak için harekete geçmemesi durumunda, Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi’nin hükümetin tüm yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğini tahmin ettiğimizi belirtmek istiyorum.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen’in bu açıklaması, Beyaz Saray ve kongre liderlerinin Salı günü bir araya gelerek borç tavanının yükseltilmesinin Kongre’den geçmesi karşılığında olası harcama kesintileri üzerinde müzakerelere devam etmeye hazırlandıkları sırada geldi.

abd hazine bakani yellenden nakit sikintisi aciklamasi 2

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta sonu, ABD’nin olası bir temerrüde düşmesinin oluşturacağı ekonomik olumsuzluklardan kaçınmak amacıyla borç limitinin yükseltilmesi ya da askıya alınması için Cumhuriyetçilerle bir anlaşmaya varılması konusunda iyimser açıklamalarda bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala