bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,796.97 3.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,555.00 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 2.05%
solana
Solana (SOL) $ 185.36 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632109 2.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651691 2.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219329 18.36%

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

ABD Hazine Bakani Janet Yellen Kripto Paralar Hakkinda Konuştu

Kripto para sektöründe son dönemde gündemde olan düzenlemeler, birçok düzenleyici üzerinde bir baskı kurmuş durumda. Özellikle Ukrayna’ya saldırması sonrası Rusya’ya yapılan yaptırımlar ile birlikte kripto daha çok dikkat çekmeye başladı. Son olarak CNBC’nin Squawk Box programında konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ekonomik konularda yorum yaparken kripto paralara da değindi.

yellen btch
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’dan Kripto Açıklaması

Son yıllarda büyük bir sorun haline gelen küresel enflasyon, ABD nezdinde de oldukça fazla konuşuyor. Özellikle son dönemde aşırı derecede artan petrol fiyatlarına değinen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaşanan gelişmeler ışığında petrol fiyatlarının daha da artabileceğine dikkat çekti.

Konu kriptoya geldiğinde ise şimdiye kadarki tutumunu sürdüren Yellen, Kripto paraların yasa dışı kullanımı konusunda endişeli olduğunu, öte yandan kriptonun verimliliği ve faydalarını da göz ardı etmediğini söyledi:

“Kripto konusunda hâlâ şüpheciyim. Diğer taraftan kriptonun faydaları var ve ödeme sistemlerindeki yeniliğin sağlıklı bir şey olabileceğini de farkındayız.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala