bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

ABD, FTX İflası Sonrasında Gerçekleşen Hack’i Araştırıyor

abd ftx iflasi sonrasinda gerceklesen hacki arastiriyor

Kripto para borsası FTX geçtiğimiz aylarda ABD’de Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulunmuştu. FTX’in iflası sonrasında şüpheli bir şekilde hack olayı gerçekleşmişti. ABD makamları söz konusu FTX hack’ini araştırmaya başladı.

FTX Hack’i Araştırılıyor

Federal savcılar, kripto para borsasının geçen ay iflas başvurusunda bulunmasından sadece birkaç saat sonra FTX’ten 770 milyon dolardan fazla para çeken iddia edilen bir siber suçu soruşturmaya başladı.

Dava hakkında bilgisi olan bir kişiye göre, Adalet Bakanlığı, FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried aleyhindeki dolandırıcılık davasından ayrı olarak, çalınan varlıklarla ilgili bir adli soruşturma başlattı. Söz konusu kişi, ABD makamlarının çalınan fonların bir kısmını dondurmayı başardığını doğruladı. Ancak dondurulan varlıklar tüm varlıkların bir kısmını ifade ediyor.

abd ftx iflasi sonrasinda gerceklesen hacki arastiriyor 2

Sam Bankman-Fried’in tutuklanmadan önceki röportajlarından öne sürdüğü gibi sızmanın içeriden bir iş mi yoksa çökmekte olan bir şirketin güvenlik açıklarından yararlanmaya hevesli fırsatçı bir bilgisayar korsanının işi mi olduğu belli değil demişti. Söz konusu davranış en fazla 10 yıl hapis cezası gerektiren bir bilgisayar dolandırıcılığıyla bağlantılı bir suçlama anlamına gelebilir. Konu hakkında yetkili makamlardan şimdilik bir açıklama gelmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala