bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,875.38 2.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.19 1.80%
bnb
BNB (BNB) $ 603.04 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 152.32 4.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53444 3.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478698 5.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154558 4.64%

ABD Eski Başkanı Trump: Bitcoin Bir Dolandırıcılık Gibi Görünüyor, Hoşlanmıyorum Çünkü Dolarla Rekabet Eden Bir Para Birimi

abd eski baskani trump bitcoin bir dolandiricilik gibi gorunuyor sevmiyorum cunku dolarla rekabet eden bir para birimi

ABD Eski Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü yaptığı bir röportajda Bitcoin konusundaki olumsuz duruşunu yineledi ve “bir dolandırıcılık gibi göründüğünü” söyledi. Fox Business’tan Stu Varney ile konuşan Trump şunları söyledi:

“Bitcoin, sadece bir dolandırıcılık gibi görünüyor. Şaşırdım — bilirsiniz, bizim dönemimizde 6.000 ve hatta çok daha düşüktü. Bundan hoşlanmıyorum çünkü dolara karşı rekabet eden başka bir para birimi, aslında dolarla rekabet eden bir para birimi. Doların dünyanın para birimine karşılık gelmesini istiyorum. Her zaman söylediğim şey budur.”

Trump 2019’da başkanlık görevini yerine getirirken, bir tweet dizisi ile Bitcoin ve kripto para birimlerini eleştirmişti. O dönem, ABD’deki düzenleyicilerin ve milletvekillerinin tepkisini çeken ve uzun süredir ertelenen bir stablecoin projesi olan ve artık Diem olarak bilinen Facebook projesi Libra’yı hedef almıştı.

Trump o sırada, “para olmayan ve değeri son derece değişken olan ve hiç yoktan var olan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hayranı değilim” demişti. Bugün gerçekleştirdiği son röportajda Bitcoin’den bir “para birimi” olarak bahsettiği göz önüne alındığında, Trump’ın konuyla ilgili düşüncesi değişmiş olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala