bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,370.25 3.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.10 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 608.08 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525857 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477096 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151553 6.58%

ABD Dışişleri Bakanından Tornado Geri Adımı

abd disisleri bakanindan tornado geri adimi

Kripto para birimi karıştırma hizmeti Tornado Cash ile ilgili yeni gelişmeye yaşanmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı, kripto para birimi karıştırma hizmeti sunan Tornado Cash’i Kuzey Kore destekli saldırgan grupların kara para aklama faaliyetleri için kullanıldığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Tornado İçin Kuzey Kore İlişkisini Sildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Hazine Bakanlığı’nın “ABD, DPRK (Kore Demokratik Halk Cumhuriyet, Kuzey Kore’nin resmi adı) devlet destekli bir bilgisayar korsanlığı grubu olan kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash kara para aklama faaliyetlerini onaylıyor.” paylaşımını yaptı. Blinken daha sonrasında paylaşımında değişikliğe gitti.

Bir saat içerisinde Blinken paylaşımını silerek, Tornado Cash’in Kuzey Koreli bir bilgisayar korsanlığı grubu tarafından kara para aklama için kullanıldığını paylaştı. Bir önceki tweetini silen ve yeni tweetinde eski paylaşımına değinmeyen Blinken’in yeni paylaşımında Tornado Cash’in Kuzey Kore sponsorlu ifadesi kaldırıldı. Son olarak ABD Hazine Bakanlığı, Tornado Cash’i ve bazı Ethereum (ETH) adreslerini yaptırım listesine eklendiğini açıklamıştı

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala