bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,152.65 2.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,030.02 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 549.03 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 136.07 0.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499214 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452305 1.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150453 4.35%

ABD Başkanı Joe Biden, Kurum Vergisi Oranını %28’e Çıkarmak İstiyor

joe biden

ABD Başkanı Joe Biden, kurum vergisi oranını %28’e yükseltmek istiyor. Görünen o ki geliri fazla olan kişiler ve işletmeler ABD’nin hedefinde olacak.

Planın önemli kısımlarını ortaya koyan bilgi formu, yüksek gelirli bireyler için önerilen vergi zamlarının yakında gelebileceğini gösteriyor.

Joe Biden, kapsamlı bir altyapının yanı sıra, artan harcamaları finanse edecek ve ABD şirketlerine uygulanan asgari vergiyi arttıracak bir kurumlar vergisi sistemi getirmeyi öneriyor.

Beyaz Saray bugün, Biden’ın konuşması öncesinde bir özet yayınladı. Plan şunları içeriyor.

  • Kurumlar vergisi oranın mevcut %21’lik orandan %28’e yükseltilmesi ancak 2017’deki Vergi Kesintileri ve İşler Yasası öncesinden %35’ten daha az olacak şekilde ayarlanması.
  • ABD’deki çok uluslu şirketler için küresel asgari vergiyi %21’e yükselterek offshoring yapan şirketlerin cesaretinin kırılması.
  • ABD şirketlerinin ikametgahlarını vergisi daha az olan bölgeye taşımlarının önlenmesi.
  • Şirketlerin denizaşırı işleri için masraflarının kesintiye uğramasını ve onshoring için kredi giderlerinin reddedilmesi.
  • Planın, denizaşırı işleri teşvik eden fikri mülkiyet için “boşluk” olarak adlandırdığı şeyin ortadan kaldırılması ve etkili Ar-Ge teşviklerine yatırım yapılması.
  • Büyük şirketlerin defter gelirleri üzerinden minimum %15 vergi uygulanması.
  • Fosil yakıtlar için vergi tercihlerinin ortadan kaldırılması.
  • Şirketlere karşı yapılan yaptırımların arttırılması.

Bu planın tümü uygulanmayacak olsa bile, bir çoğunun Kongre tarafından onaylanması gerekecek. Bu durumun ABD ekonomisini nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala