bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

ABD Başkanı Biden’ın Bütçe Teklifinde Kripto Dikkat Çekti

ABD Başkani Bidenin Bütçe Teklifinde Kripto Dikkat Çekti

Küresel olarak kripto düzenlemeleri oldukça kritik bir döneme girmiş durumda. Birçok düzenleyici kripto regülasyonları konusunda yoğun bir çalışma içerisindeyken, ABD nezdinde de işler oldukça belirsiz bir şekilde ilerliyor. Buna ek olarak Biden’ın 2023 yılı için sunduğu 5.8 trilyon dolarlık bütçe teklifinde ise kripto kısmı dikkat çekiyor.

ABD Başkanı Biden'ın Bütçe Teklifinde Kripto Dikkat Çekti

Biden’ın Bütçe Teklifinde Kripto Vurgusu

Biden yönetimi 2023 için bütçesini açıkladı. 1.15 trilyon dolar açıkla toplam 5.8 trilyon dolar, yönetimin kripto için uzun vadeli planlarına dair gelecek planları için kaynak teklifi sunuyor. Ancak kripto sektörü açısından asıl nokta, Adalet Bakanlığı’nın “Yönetim’in yıkıcı faaliyetleri vurgulayan ve kripto para biriminin kötüye kullanımıyla mücadele eden karşı-fidye yazılımı stratejisinin” bir parçası olarak daha fazla ajan ve analitik yetenek işe alması için 52 milyar dolarlık ek bir fon oldu

Buna ek olarak yönetimin güncellemek istediği dijital varlık kuralları arasında, dijital varlıkları içerecek şekilde piyasaya göre değerlendirme kurallarını değiştirmek, yabancı dijital varlık hesaplarının belirli vergi mükellefleri tarafından rapor edilmesini zorunlu kılmak, finansal kurumlar ve kripto komisyoncuları tarafından bilgi raporlaması sağlamak ve menkul kıymet kredilerini vergiden muaf olarak ele almak ve diğer varlık sınıflarını dahil etmek ve “gelirin dahil edilmesini ele almak” yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala