bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,000.15 4.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.42 3.53%
bnb
BNB (BNB) $ 608.24 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 146.21 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523228 4.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472443 6.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150214 6.90%

Amerikan Bankacılar Birliği, CBDC Yayınlanmasını İstemiyor

abd bankacilar birligi cbdc yayinlanmasini istemiyor

Dünya genelinde merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri artarken, ABD Merkez Bankası’nın bir CBDC projesinin olup olmayacağı merak ediliyor. Amerikan Bankacılar Birliği, Fed’in CBDC projesi yayınlamasını istemiyor.

Amerikan Bankacılar Birliği CBDC’ye Karşı

ABD genelinde bankaları temsil eden büyük bir ticaret birliği olan Amerikan Bankacılar Birliği, bir merkez bankası dijital para birimine olan fikirlerini yayımladı. Amerikan Bankacılar Birliği (ABA) tarafından ABD Ticaret Bakanlığına yazılan bir yazıda, “Bir ABD Merkez Bankası Dijital Para Biriminin (CBDC) sözde faydaları belirsiz ve gerçekleşmesi olası değildir.” denildi. Ticaret Departmanı, ABD Başkanı Biden’ın federal kurumları dijital varlıklar hakkında rapor vermeye çağıran Mart ayındaki yürütme emrine yanıt olarak Mayıs ayında bir kamu yorumu talebinde bulunmuştu. ABD Ticaret Bakanlığı’nın bu yorum platformu 5 Temmuz 2022’de kapanmıştı.

abd bankacilar birligi cbdc yayinlanmasini istemiyor 2

Birlik tarafından yapılan açıklamada, “Bir CBDC ihracı, vatandaşlar ve ABD Merkez Bankası (Fed) arasındaki ilişkiyi değiştirerek bankacılık ve finansal sistemimizi temelden yeniden yapılandıracaktır. Farklı tasarım seçenekleri arasında yapılması gereken önemli ödün verme durumları da bulunuyor. Bu ödün verme durumlarının bir CBDC’nin pek çok temel hedefini baltalaması yüksek bir ihtimal ve bir CBDC’nin amacına yönelik tüm çeşitli amaçları yerine getirmesi temel olarak imkânsız.” ifadeleri kullanıldı. Son olarak Ticaret Departmanının bu çağrısına katılan diğer katılımcılar arasında Blockchain Derneği, Dijital Ticaret Odası ve Dijital Varlık Piyasaları Birliği gibi kripto odaklı ticaret birlikleri de bulunuyordu. ABD’nin CBDC projesini ABA kadar kesin bir şekilde reddetmeyen Dijital Ticaret Odası, “ABD, CBDC projesini halihazırda geliştirilmiş olan diğer dijital para birimlerini tamamlayıcı olacak şekilde tasarlamalıdır.” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala