bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

ABD Adalet Bakanlığından Bitfinex Kararı

abd adalet bakanligindan bitfinex karari

ABD Adalet Bakanlığı açıklamasına göre Bitfinex’i zor günler bekliyor olabilir. Yapılan açıklamaya göre kripto para borsası Bitfinex, Amerika Birleşik Devletleri’nde suç soruşturmasıyla karşı karşıya.

ABD Adalet Bakanlığı Bitfinex’e Soruşturma Başlatabilir

Hükümetlerin kripto şirketleri üzerindeki incelemeleri artmaya devam ediyor. Son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase’in stake programları için inceleme başlatmıştı. Coinbase’in ardından bir başka kripto para borsası da inceleme altında. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, sosyal medya platformu Twitter üzerinde paylaşılan Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) talebine verdiği yanıtta, kripto para borsası Bitfinex’in ABD’de olası bir ceza soruşturmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığı, Tether Holdings Limited, ana şirketi iFinex Inc. ve Bitfinex’i de içeren yan kuruluşları ile ilgili bilgi talebini Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası Kılavuzu Muafiyeti 7(A)’ya atıfta bulunarak reddetti. Söz konusu muafiyet, “kolluk kuvvetleri için derlenen kayıtların veya bilgilerin açıklanmasını önler, ancak bu önleme sadece bu tür kolluk kuvvetleri kayıtlarının veya bilgilerinin üretilmesi durumunda gerçekleşebilir.” ifadesiyle açıklanıyor.  

abd adalet bakanligindan bitfinex karari 2

Bitfinex, kardeş şirketi olan stablecoin ihraççısı Tether’in rezerv durumu konusunda dürüst olup olmadığı ve şirketin ABD’li kişilerin offshore emtia borsasında ticaret yapmasına izin verip vermediği konusundaki sorular nedeniyle ABD’deki suçlu ve sivil kuruluşlar tarafından çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kaldı. Konu hakkında şimdilik kripto para borsası Bitfinex cephesinden bir açıklama gelmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala