bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,476.35 2.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,646.02 1.71%
bnb
BNB (BNB) $ 581.51 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 196.38 9.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620718 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.68259 3.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154205 8.57%

Paylaş

ABD Adalet Bakanlığından Bahamalar’a SBF Sorusu

abd adalet bakanligindan bahamalara sbf sorusu

Bir zamanların en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in dava süreci devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Bahama hükümetine Sam Bankman-Fried’e yönelik yeni suçlamaların iade anlaşmasını ihlal edip etmediği sorusunu yöneltti.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan Bakanlığı Cephesinden SBF Hamlesi

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in Bahamalar’dan iade edilmesinin ardından kendisine yönetilen suçlamalara itiraz etmesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri, davanın bazı bölümlerinde ilerlemelerin sağlanabilmesi adına Bahamalar’dan özel bir feragat talebinde bulundu.

Savcılar, Aralık ayında Bahamalar’dan iade edilmesinden günümüze kadar devam eden süre zarfında Sam Bankman-Fried aleyhine yeni suçlamaların da içerisinde bulunduğu birkaç iddianame hazırladı. Sam Bankman-Fried, aralarında banka dolandırıcılığının da bulunmakta olduğu pek çok suçlamayı kabul etmedi. Hali hazırda ev hapsinde tutulan Sam Bankman-Fried’in Ekim ayında yapılacak olan duruşmayı beklediğini belirtelim.

abd adalet bakanligindan bahamalara sbf sorusu 2

Kripto para borsası FTX’in kurucusu kısa bir süre önce kendisine yöneltilen bazı suçlamalara itiraz ederek, hükümetin “Bahama hükümetinin açık rızasını almadan” “uygunsuz bir şekilde” birkaç yeni, ilgisiz suçlama eklediğini savundu. Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne yaptığı bu başvurusunda ise bu görüşe katılmadı. Konu hakkında son olarak Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ABD’nin Bahamalar ile olan anlaşması, bir sanığın iade sonrası yeni suçlarla suçlanmasına sınırlama getirmediğinden, yargılamanın bu aşamasında herhangi bir suçlamanın reddedilmesi için bir temel yoktur.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala