bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

ABD Adalet Bakanlığı Finansal Suçlar İçin Kripto Birimi Kurdu

abd adalet bakanligi finansal suclar icin kripto birimi kurdu

ABD Adalet Bakanlığı bugün, finansal suçlarla mücadele edecek yeni, kripto para birimi uygulama ekibini duyurdu. ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, Aspen Siber Zirvesi’nde duyuruyu yaptı. 

Monaco, DOJ’un (Department of Justice – Adalet Bakanlığı) bu yeni birim ile birlikte siber suçluların gelişmesine izin veren finansal piyasaları devre dışı bırakma kapasitesini güçlendireceğini söyledi. 

Adalet Bakanlığı’nın ayrıca sivil siber dolandırıcılığa odaklamak için bir girişim başlatacağını da sözlerine ekledi.

ABD Adalet Bakanlığı Dolandırıcıları Kripto Birimi ile Avlayacak

Ek olarak Lisa Monaco sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün ulusal kripto para birimi uygulama ekibini başlatıyoruz. Kripto para platformlarının kötüye kullanımıyla mücadelede zaten büyük adımlar attık ve gösterdik. Suçluların suç gelirlerini aklamalarına veya suç gelirlerini gizlemelerine yardımcı olan platformların peşinden gitmekte tereddüt etmeyeceğiz. Bu tür eylemler kalabalık ve agresif bir tehdit ortamı yaratıyor.”

Monaco, aynı zamanda ekibin kara para aklama ve siber güvenlik uzmanlarının bir karışımını içereceğini ve tüketicileri çevrimiçi mali suçlardan korumak için çalışacağını da söyledi:

“Kripto para borsaları geleceğin bankaları olmak istiyor. İnsanların bu sistemleri kullandıklarında kendilerine güvenebileceklerinden emin olmamız gerekiyor.”

DOJ, siber suçluları, özellikle de kripto para birimi kullananları çökertmek istiyor. Monaco, hükümet kurumunun yıllarını bir Bitcoin mikseri çalıştıran Ohiolu Larry Harmon’a atıfta bulundu.

Ağustos ayında Harmon, yürüttüğü hizmet aracılığıyla kara para aklama suçlamalarını kabul etmişti. Aynı zamanda Harmon, kara parayı aklamak için kripto işlemlerinin kökenlerini karıştırmıştı. Böylece kolluk kuvvetleri onları takip edememişti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala