bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,721.88 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.52 2.85%
bnb
BNB (BNB) $ 608.96 1.08%
solana
Solana (SOL) $ 157.75 2.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551601 0.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502032 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162535 3.01%

ABD, 280 Kripto Para Hesabının Kuzey Koreli Hacker’lara Ait Olduğunu Düşünüyor

ABD 280 Kripto Para Hesabinin Kuzey Koreli Hackerlara Ait Oldugunu Dusunuyor 1

Hesapların yaklaşık 3 milyon dolarlık çalıntı fonu aklamak için kullanıldığı iddia edildi. Adalet Bakanlığı, 280 kripto para birimi hesabına karşı hukuk davası açtı.

Bu hesapların 2019 yılında yaşanan iki ayrı hack olayında çalınan parayı aklamak için kullanıldığını iddia ediyor.
Bu hacker’ların her ikisinin de Kuzey Kore’den geldiğine inanılıyor ve para Çin vatandaşları aracılığıyla aklanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, 2019’da iki büyük hacker saldırısından kaynaklanan para aklamaya karıştığı düşünülen 280 kripto para birimi hesabını tespit etti. Her iki saldırının da Kuzey Kore’den kaynaklandığı iddia edildi.

ABD Bölge Mahkemesine yapılan bir müsadere (el koyma) davasında Gelir İdaresi birimleri, Federal Araştırma Bürosu ve ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafazası; bu hesaplara el koymayı talep etti.

Temmuz 2019’da meydana gelen söz konusu ilk saldırı, bir kripto para birimi borsasından Proton Token’ları ve PlayGame Token’ları da dahil olmak üzere; nispeten belirsiz kripto para token’larında 272.000 doların çalınmasını içeriyordu. Daha sonraki araştırmalar, bu fonların diğer kripto para birimlerine dönüştürülerek aklandığını ortaya çıkardı.

Eylül 2019’daki ikinci saldırı, bir ABD şirketinin dijital cüzdanlarından yaklaşık 2,5 milyon dolarlık kripto para birimi elde etti. Saldırganın daha sonra parayı aklamak için bir borsada 100 kadar hesap kullandığı iddia edildi.

Şikayete göre, isimsiz bir borsadaki “Çinli OTC trader’ları” bu fonların aklanmasına yardımcı oldu. Adalet Bakanlığı, bunların 2018’de 250 milyon dolarlık devasa bir hack ile Kuzey Kore için fon aklayanlarla aynı kişiler olduğunu iddia ediyor.

Mart 2019 tarihli bir BM Güvenlik Konseyi Raporuna göre, Kuzey Kore tarafından yaptırım uygulanan hacker’ların kripto para borsalarından 571 milyon dolar çaldıklarını ve bunları yabancı hükümetlerden ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için kullanabileceklerini tahmin etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala