bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

AB, Yeni Bitcoin Madencilik Teklifini Oyladı

ab yeni bitcoin madencilik teklifini oyladi

Daha önce Bitcoin’in iş kanıtı (PoW) madenciliğine kısıtlamalar getirme teklifi sunan ancak bunu başaramayan Avrupa Yeşiller Partisi’nin yeni kripto para madenciliğine alternatif teknikler üzerine araştırma yapılsın teklifi Avrupa Birliği milletvekilleri tarafından oylandı.

Yeşiller Partisi’nin Bitcoin Madenciliği Teklifi Reddedildi

Avrupa Birliği milletvekilleri, Bitcoin’i destekleyen iş kanıtı (PoW) madenciliğine alternatif yolların araştırılmasını içeren bir Yeşiller Partisi önerisini oyladı. Yapılan oylamada Yeşiller Partisi’nin bu teklifi reddedildi. Yeşiller Partisi’nin bu yeni çabası, Avrupa Parlamentosu’nun bazı üyelerinin Bitcoin yasağı olarak nitelendirdiği PoW konsensüs mekanizmasını engellemeler getirme girişimi sonrasında geldi.

ab yeni bitcoin madencilik teklifini oyladi 2

AB parlamentosunun Yeşiller grubunun İspanyol bir üyesi olan Ernest Urtasun açıklamasında teklife dair önde gelen milletvekili Stéphanie Yon-Courtin’in desteğini geri geçmesi nedeniyle “hayal kırıklığına uğradığını” belirtti. Urtasun, söz konusu teklifin 800.000 Euro bedelinde olduğunu ve bu kamu ödemesi ile Bitcoin madenciliğine alternatif yolların aranmasının sağlanmasını içerdiğini belirtti. Reddedilen teklif sonrasında Urtasun, kripto varlıkların gelecekte iklim ve çevre üzerinde önemli zararlara yol açabileceğine dair kanıtların olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala