bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,731.08 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,067.63 3.97%
bnb
BNB (BNB) $ 550.79 5.92%
solana
Solana (SOL) $ 139.21 8.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501246 4.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455447 5.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150467 3.25%

AB Milletvekillerinden Bitcoin Sınırlaması Teklifi

ab milletvekillerinden bitcoin sinirlamasi teklifi

Kripto para birimleri artık bankalar tarafından da benimsenmeye başladıkça, hükümetler finans sistemini kontrol altında tutmak için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Avrupa Yeşiller Partisi milletvekilleri, kripto borç verenler için yüksek sermaye gereksinimini yasallaştırarak yeni bir düzenleme getirmek istiyor.

Avrupa Birliği Kripto Borç Verenlere Yüksek Sermaye Gereksinimi Getirecek

Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin yaygın olarak benimsendiği Avrupa Birliği’nde son dönemde kripto düzenlemeleri hız kazanmış durumda. Son olarak kara para aklamayı önlemek için yeni bir düzenleme üzerinde çalışan Avrupa Birliği (AB) bankaları, çarşamba günü yayımlanan bir finansal hizmetler yasasından önerilen değişiklikler kapsamında üst limitler ve yüksek sermaye gereksinimleri ile karşı karşıya kalacak.

ab milletvekillerinden bitcoin sinirlamasi teklifi 2

Yeşiller Partisi milletvekili Ville Niimistö tarafından masaya yatırılan planlara göre şu anda uluslararası standart belirleyiciler olan Basel Bankacılık Denetleme Komitesi tarafından danışılan sermaye normlarını öngörmeyi hedefliyor. 11 Ağustos 2022 tarihli bir belgede belirtilen planlara göre, gereğinden fazla volatil ya da riskli görülen ve toplu olarak 2. sınıf olarak bilinen Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto varlıkları, mümkün olan en temkinli derecelendirmeye sahip olacak. Aslında bu düzenleme şirketlerin kripto varlıklara dayalı olarak borç veremeyecekleri anlamına geliyor. Söz konusu planların yasalaşması için Aralık ayında bir oylamanın yapılması ve oylamada çoğunluk tarafından kabul edilmesi gerekiyor.Detaylar geliyor…

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala