bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,780.36 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,164.33 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 616.41 2.45%
solana
Solana (SOL) $ 148.15 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529544 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473554 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152475 0.97%

AB Merkez Bankası Başkanından FTX Açıklaması

ab merkez bankasi baskanindan ftx aciklamasi

Kripto para borsası FTX’in çöküşü, kripto endüstrisinin yanı sıra ülkeler tarafından da yakından takip ediliyor. Konu hakkında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde açıklama yaptı.

Christine Lagarde’den FTX Çıkışı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kripto para borsası FTX’in çöküşü sonrasında açıklamalarda bulundu. Lagerde açıklamasında, kripto borsası FTX’in çöküşünün ardından daha fazla düzenleme yapılmasının gerektiğini belirtti. Lagerde’nin bu açıklamasının hangi düzenlemeleri beraberinde getireceği noktasında şüpheler arttı.

Lagerde Avrupa Parlamentosu karşısında yaptığı açıklamada, kripto paranın “istikrar ve güvenilirliği” son zamanlarda en bariz şekilde ortaya çıktı dedi.

ab merkez bankasi baskanindan ftx aciklamasi 2

Avrupa Merkez Bankası Başkanı, parlamentonun Kripto Varlık Piyasaları Düzenlemesi’ni geçirmenin eşiğinde olmasıyla, kripto para birimleri hakkında daha fazla düzenlemenin olması gerektiğini belirtti. Gelecek yılın başlarında parlamentodan geçmesi ve 2024 yılında uygulamaya girmesi beklenen yeni düzenleme, Avrupa Birliği’nin ilk kripto para düzenlemesi olacak.

Lagarde, MiCA’nın uygulanmasının Avrupa’yı “bu büyük yaratıcılık ve büyük güvensizlik dünyasında” öncü haline getireceğini belirtti. Lagarde açıklamasında ayrıca, kriptonun daha fazla denetimini benimseme teklifinin bir parçası olarak “Bir MiCA II düzenlemesinin olması gerekecek.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala