bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,200.74 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.19 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 605.95 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.36 0.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545718 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518496 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158415 1.19%

AB Gözlemcisi, Kaldıraçlı Kripto İşlemlerine Dikkat Çekti

piyasalar gune nasil basladi 10 ocak 2023asdf

Kripto para sektöründe önde gelen düzenleyici kurumlar sektör hakkında değerlendirme yapmaya hız kesmeden devam ediyor. Son olarak AB gözlemcisi yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği yetkililerinin, finansal istikrarı tehlikeye atmasını önlemek için yatırım fonları, borsalar ve diğer firmalara limitler getirerek, kripto varlıklar üzerindeki kaldıraçlı işlemlerin engellenmesi gerektiğini savundu.

AB Gözlemcisinden Kaldıraçlı Kripto İşlemlerine Uyarı

Avrupa Birliği‘ne bağlı gözlemci ESRB, Avrupa Birliği yetkililerinin finansal istikrarın tehlikeye düşmesini önlemek için kapsamlı çalışması gerektini belirtti. Bu çalışmalar bağlamında ESRB, yüksek kaldıraçlı işlemlerin engellenmesi gerektiğinin altını çizdi. Avrupa Birliği‘ne bağlı gözlemcisi konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Sistemik riskler hızla ve aniden ortaya çıkabilir. Son yıllarda gözlenen hızlı büyüme trendleri devam ederse, kripto varlıklar finansal istikrar için risk oluşturabilir.

ab gozlemcisi kaldiracli kripto islemlerine dikkat cektit

Yakın zamanda kabul edilen AB düzenlemesinden önerilen bir değişiklikte, ESRB “kripto varlıklara maruz kalan yatırım fonları için kaldıraç limitleri getirmeyi” önerdi.

Ayrıca, kripto firmalarının kaldıraçlı işlemler yapmanın bir yolu olan müşterilerine token ödünç verme yeteneğinin sınırlandırılması ve dağıtılmış finans ürünleri ve sabit paralar için daha yüksek teminat gereksinimleri belirlenmesi çağrısında bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala