bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,558.03 4.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.91 4.81%
bnb
BNB (BNB) $ 549.58 5.65%
solana
Solana (SOL) $ 137.65 10.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498401 3.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472674 3.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156911 5.19%

AB Bankaları, Kripto Konusunda Daha Katı Kurallarla Karşı Karşıya

ab bankalari kripto konusunda daha kati kurallarla karsi karsiyaerf

Kripto para sektörü birçok alanda benimsenmeye başladı. Bu alanlardan biri de bankalar. Dünya genelinde de birçok banka kripto para birimleri ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor. Çıkan haberlere göre; AB politika yapıcıları, kripto tutan bankalar için yüksek riskli hükümleri küresel denetim çerçevesiyle uyumlu hale getiriyor.

AB Bankaları, Kripto Konusunda Daha Katı Kurallar Uygulanabilir

Milletvekilleri Avrupa Parlamentosu komitesi oylamasında kripto tutan bankaların sermaye gereksinimlerini sağlamak için katı yasalara uyması gerekeceğine karar verdi.

ab bankalari kripto konusunda daha kati kurallarla karsi karsiyasdffs

Geleneksel kurumlar için finansal sermaye gereksinimlerini kapsayan bir yasa tasarısında, bankaların kripto varlık risklerine yüzde 1.250’lik bir risk ağırlığı uygulaması gerektiğini öneren oylamadan önce bir değişiklik yapıldı. Bu kurallar yürürlüğe girdiğinde bankaların sermaye rezervlerinin tamamını karşılayabilmeleri anlamına geliyor.

Avrupa Komisyonu’nun “kripto varlıklar için özel bir ihtiyatlı muameleye ihtiyaç olup olmayacağını gözden geçirmesi ve uygunsa, bu amaçla bir yasa teklifi kabul etmesi” gerektiğini belirtiyor. İsviçre merkezli grup aralık ayında bankaların dijital varlıklara maruz kalmayı nasıl yönetmesi gerektiğine dair yeni rehberlik öneren bir rapor yayınladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala