bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

AB, Bankalar için Kripto Sermaye Kuralları Çağrısında Bulundu

vdvdfsb

Kripto para sektöründe birçok düzenleyici kurum kripto para birimleri ile ilgili çağrılarda bulunuyor. Çıkan son haberlere göre; Basel Komitesi, Avrupa Birliği‘nin bekleyen bankacılık yasasında kripto varlıklara sahip bankalar için katı sermaye kurallarının hızlı bir şekilde izlenmesi gerektiğini söyledi.

AB’den Bankalar için Kripto Sermaye Kuralları Konusunda Çağrı

AB, bankalar için hızlı takip kripto sermaye kuralları çağrısında bulundu. Dünyanın önde gelen finans merkezlerinden bankacılık düzenleyicilerinden oluşan küresel Basel Komitesi, bankaların stablecoinler ve Bitcoin gibi kripto varlıklar ile ilgilenmesi için sermaye gereksinimlerinin uygulanması için Ocak 2025’e kadar bir son tarih belirledi.

ab bankalar icin kripto sermaye kurallari cagrisinda bulundusvsfdgb

Avrupa Komisyonu, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bankaların kripto varlık riskleri çok düşük ve kripto varlıkla ilgili hizmetlerin sağlanmasında yalnızca sınırlı bir katılımları var. Bankalar, müşterileri adına kripto varlıkların alım satımına ve kripto varlıklarla ilgili hizmetler sağlamaya ilgi duyduklarını ifade ettiler.

Basel’in standartları AB’de bir yasa ile uygulanıyor. Bununla beraber bankaların kripto pazarına girmek için daha uzun süre beklemeleri gerektiği anlamına gelebilir, çünkü kripto varlık ticareti için ayrı AB kuralları 2024’te yürürlüğe girecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala