bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,717.88 1.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,284.83 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.91 1.35%
solana
Solana (SOL) $ 159.24 3.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545003 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497893 3.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162591 2.89%

Aave Topluluğu: Fantom Entegrasyonu İptal Edilsin

adjudicate

Blockchain teknolojisi, bir projenin geleceğine dair kararları, bizzat o ağın topluluğuna bırakma özgürlüğüne sahiptir. Bu yüzden bir ağda bire karar alınacağında, bu karar o ağın yerel kriptosuna sahip kullanıcılar tarafından alınır. Son örnekte ise Aave topluluğu, son dönemde yaşanan DeFi saldırılarına bir önlem olarak Fantom Entegrasyonunun iptal edilmesini oylamaya açtı.

Aave Topluluğu: Fantom Entegrasyonu İptal Edilsin

Aave Topluluğu Fantom Entegrasyonunu Riskli Buluyor

Kısa bir süre önce yaşanan Solana sıcak cüzdanlarının boşaltılması, insanlara donanım cüzdanlarının önemini bir kez daha hatırlattı. Artık 15.000’den fazla kripto cüzdanının etkilendiğini ve kabaca 4.6 milyon doların çalındığını biliyoruz. Diğer taraftan köprüler ise henüz yeni bir teknoloji olduğundan sık sık hack saldırılarının maduru oluyor. Öyle ki Blockchain analiz şirketi Chainalysis, bu yıl 13 köprü saldırısının yarattığı zararın toplamda  2 milyar dolara yakın olduğunu tahmin etmesine rağmen, sadece son üç saldırıda 1 milyar dolardan fazla çalındı.

Aave ise bu olaylardan ders çıkararak ağın ödünç verme ve ödünç alma protokolüne ilişkin yeni Fantom entegrasyonunu duraklatmasını öneriyor.

Öneride yer alan detaylar ise şu şekilde:

“Bu ARC (Aave de önerilere verilen isim), Aave V3 Fantom entegrasyonunu dondurmayı önererek kullanıcıların borçlarını geri ödemelerine ve geri çekmelerine izin verir, ancak bu pazarda mevduatları ve daha fazla borçlanmayı engeller. Harmony köprüsü olayından ve son Nomad köprüsü istismarından sonra, Aave topluluğu herhangi bir takas (çok zincirli) köprüsüne bağlı olduğundan, aktif bir Aave V3 pazarını Fantom üzerinde tutmanın risklerini/faydalarını göz önünde bulundurmalıdır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala