bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Pekin’de e-CNY ile 1,5 Milyar Dolar Değerinde İşlem Yapıldı

pekinde dijital yuan ile 15 milyar dolar degerinde islem yapildi

Bilindiği üzere Çin’de uzun süredir dijital yuan ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Resmi verilere göre; 2021 yılında 9,6 milyar yuan yani 1,5 milyar doları değerinde, dijital yuan (e-CNY) işlemi kaydedildi.

2021’de 9,6 Milyar e-CNY İşlemi Gerçekleşti

Çin, e-CNY olarak da bilinen dijital yuan için çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu çalışmalarına devam ederken, çeşitli ödeme senaryoları ile dijital para biriminin kullanımını test etmeye çalışıyor. Çin, pilot çalışmalarının bir parçası olarak halk arasında dijital yuanın kullanımını teşvik çalışmaları da yürütüyor.

pekinde dijital yuan ile 15 milyar dolar degerinde islem yapildi 2

Geçen yıl, resmi olarak en az 53 milyon dolar değerinde dijital yuan, yaklaşan Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapanlar da dahil olmak üzere bir düzine şehirde yaklaşık iki düzine partide kullanıcılara dağıtılmıştı. Ayrıca hatırlatmak gerekirse sadece Pekin‘de dört devlet bankası yaklaşan Kış Olimpiyatları öncesinde dijital yuan benimsenme oranını artırmak için yeni bir dijital yuan (e-CNY) kuponu yayınlamıştı.

Bununla beraber 2014’ten beri Çin, en gelişmiş merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan dijital yuanı geliştiriyor.

Son olarak Çin’in ilk üç Telekom sağlayıcısından biri olan China Unicom geçtiğimiz günlerde mobil uygulamasında, telefon faturaları için dijital yuan kabul etmeye başladığını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala