bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.37 1.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626724 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651011 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220049 19.40%

Shiba Inu’nun En Fazla İşlem Gördüğü Borsalar

shiba inunun en fazla islem gordugu borsalar

Kripto para dünyasında meme token’ların yeri oldukça ayrı. Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu’nun (SHIB) popülaritesinin artması ile binlerce yatırımcı bu token’lara yatırım yaptı ve sadece Shiba Inu (SHIB) yıl içerisinde yüzde 27 milyon arttı. Kulağa çılgınca gelse de gerçek olan bu artış, elbette birçok yatırımcıyı kendisine çekti ve Shiba Inu (SHIB) 16.5 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başardı. Diğer taraftan rakibi Dogecoin‘in ise 22.3 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olduğunu belirtelim.

Shiba Inu’nun bir diğer popülarite kaynağı ise şirketler tarafından ödeme yöntemi olarak kabul edilmesi ve birçok borsada ard ardına listelenmesi oldu.

Yakın zamanda Newegg ve AMC tarafından ödeme yöntemi olarak kabul edilen Shiba Inu, birçok popüler kripto para borsasında işlem görüyor.

shiba inunun en fazla islem gordugu borsalar2

Shiba Inu’nun En Fazla İşlem Gördüğü Borsa Binance

Kripto paralar söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimlerden olan Binance, bu noktada da liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Öyle ki CoinMarketCap verilerine göre Shiba Inu (SHIB) işlemlerinin yüzde 22.21’i Binance üzerinden yapılıyor. Binance’in devamında ise Coinbase geliyor.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Shiba Inu işlemlerinin yaklaşık olarak yüzde 9.6‘sını kontrol ediyor. Bu da SHIB’in işlem hacminin yaklaşık olarak 141 milyon dolarlık kısmına tekabül ediyor. Listenin devamında ise Huobi Global (yüzde 4.64) ve yine Binance.US (yüzde 4) yer alıyor.

Diğer taraftan merkeziyetsiz borsalarda da Shiba Inu’nun (SHIB) işlem gördüğünü hatırlatmamızda fayda var. En çok kullanılan merkeziyetsiz borsalardan (DEX) olan UniSwap üzerindeki işlemlere baktığımızda, 2 milyon dolarlık bir likidite görüyoruz. Rakibi olan PancakeSwap ise çok daha düşük bir oranla yaklaşık olarak 160 bin dolarlık bir likidasyona sahip.

Bu verilere ek olarak Shiba Inu’nun en çok işlem gördüğü paritenin SHIB/USDT olduğunu da belirtelim.

Son olarak Shiba Inu’nun fiyat performansına baktığımızda oldukça kritik bir alanda bulunuyoruz. Son bir hafta içerisinde yüzde 2 değer kaybeden SHIB, kritik seviyesini koruyor. İçeriğimizin yazımı itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre 0.0000297 dolardan alıcı bulan Shiba Inu (SHIB), son 3 saat içerisinde yüzde 3 değer kaybetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala