bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

PeckShield, Binance Smart Chain’de 55 Hileli Proje Buldu

peckshield binance smart chainde 55 hileli proje buldu

Binance Smart Chain (BSC) kripto dünyasının en sık duyulan isimleri arasında yer alıyor. Özellikle platformun popülaritesi sebebiyle birçok projeye ev sahipliği yapması, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Öyle ki siber güvenlik şirketi PeckShield, BSC üzerinde 55 adet hatalı proje belirledi.

Güvenlik şirketi, listelenen token’ların arkasındaki ekiplerin, sınırsız token basabileceği, hesapları kara listeye alabileceği ve kullanıcıların satışını kısıtlayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

binance smart chain elestirileri giderek artiyor 2

PeckShield, Binance Smart Chain Proje Sahiplerini Uyardı

Siber güvenlik kripto sektörünün en büyük sorunları arasında yer alıyor. Blockchain teknolojisi her ne kadar çok güçlü bir güvenlik sunsa da hazırlıklısız DeFi projeleri oldukça büyük kayıplar yaşayabiliyor.

2021’de yaşanan en büyük DeFi saldırılarını buradan okuyabilirsiniz.

Anonim ekipler tarafından yürütülen 55 erken erişim token’ı inceleyen PeckShield adlı güvenlik şirketi, yöneticilerin sınırsız token basmasına, hesapları kara listeye alması gibi kötü amaçlı işlevler tespit etti ve bunları listeledi.

Şirket ek olarak, tokenler için akıllı sözleşmelerin, kullanıcıların varlıklarını satın alabilecekleri ancak satamayacakları ve bir “bal küpü” senaryosu yaratacak şekilde tasarlandığını vurguladı.

Bu nedenle, projelerin yatırımcıları üzerinde sözde bir “rug pull” gerçekleştirebileceği uyarısında bulunuldu. Bu arada rug pull tanımının proje sahiplerinin projeleri terk etmesi ve ortadan kaybolması durumunda kullanılan bir terim olduğunu belirtelim (Örn: Squid Game Token).

Diğer taraftan tespit edilen 55 projeden 54’ünün aktif kullanıcı ve kitlenmiş bir değeri bulunmuyor. Listede olan TRUMP token’ı ise PancakeSwap’ta bazı zincir içi aktiviteye ve yaklaşık 29.500 dolarlık likiditeye sahip. Ancak, ekip Binance Akıllı Zincir kullanıcılarını TRUMP ticaretine karşı uyardı. Şirket paylaşımında, token’ı sınırsız token basmasına izin verdiği için “yüksek riskli token” olarak tanımladı. 

PeckShield’ın tespit ettiği diğer projelere buraya tıklayarak erişebilirsiniz.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala