bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,430.99 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.96 2.87%
bnb
BNB (BNB) $ 607.63 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 144.86 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519227 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467445 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14964 3.72%

2022 Yılında Öne Çıkacak Metaverse Projeleri

2022 yilinda one cikacak metaverse projeleri

2021, metaverse’ün yılı oldu. Durum böyle olunca gözler 2022 metaverse coin seçeneklerine bakar oldu. 2022 yılında öne çıkacak metaverse projeleri arasında birçok önemli isim var. Biz de bu yazıda 2022 metaverse yılı içinde öne çıkacak coin’leri bir araya getirdik.

2022 Metaverse Coin Yılı Olacak!

Bundan yaklaşık 10 yıl önce, oyun geliştiricileri, Sanal Gerçeklik (AI) çalışmaları yapmaya başladı. Xbox, Kinect ile bu dünyaya giriş yapsa da Microsoft, 2017 sonbaharında bu projeyi durdurma kararı aldı. Diğer yandan Nintendo’nun Wii’si vardı. O, daha başarılı olsa da yine de kalıcı olmayı başaramadı. Şirket, Artırılmış Gerçeklik’e (VR) olan ilgiyi gördü ve Niantic ile bir ortaklık kurdu. Temmuz 2016’da Pokemon Go da bu şekilde hayatımıza girdi. Tüm bunları neden anlattık?

Çünkü, tüm bu gelişmeler bizi adım adım metaverse‘e yaklaştırdı. Şimdi ise 2022, 2021’den aldığı metaverse yılı bayrağını devam ettirmek üzere. Tahminler 2022 metaverse coin seçeneklerinin daha da güçleneceği yönünde. Bu durumda 2022 yılında öne çıkacak metaverse projeleri de ekstra önem kazanıyor diyebiliriz. Peki burada kimler var?

Aslında birçok farklı yayın, bu konudaki fikirlerini paylaşmış durumda. Biz de bu yazımızda Interactive Crypto tarafından listelenen metaverse coin‘lerini inceleyeceğiz.

2022 metaverse yili

2022 Metaverse Projeleri

Teknoloji devi Facebook, kısa süre önce bir duyuru yaparak metaverse vizyonunu bizlerle paylaştı ve bu kapsamda ismini Meta olarak değiştirdi. Bu gelişmeden sonra, metaverse çok daha popüler bir hale geldi.

Decentraland (MANA)

2021’nin son aylarında Decentraland’ın yükselişi başladı. Metaverse projesinin kripto para birimi MANA da öne çıkanlar arasında ilk sırada yer alıyor. 2022 metaverse coin seçenekleri arasında MANA’yı daha fazla duyacağımızı söyleyebiliriz. Decentraland’da oyuncular LAND satın almak, sanal evrende oyunlar ve galeriler inşa etmek için MANA kullanmak zorunda.

2022 metaverse projeleri decentraland mana
Decentraland (MANA)

Bu metaverse projesi aslında Ethereum Blockchain’i tabanlı. Bu yüzden MANA’yı kullanmak için cüzdanınızda Ethereum olması gerekiyor. Bu arada 7,15 milyar dolarlık piyasa değerine sahip MANA’nın Şubat 2020’de piyasaya sürüldüğünü söyleyelim.

MANA, haberin yazımı itibariyle, CoinMarketCap (CMC) verilerine göre, 2,86 dolardan işlem görüyor.

Axie Infinity (AXS)

2022 metaverse projeleri arasında öne çıkacak bir diğer proje Axie Infinity. Bu projenin kripto para birimi ise AXS. AXS’nin piyasa değeri 5,82 milyar dolar. Ayrıca 2021’de en fazla işlem gören NFT koleksiyonlarından biri olduğunu da söyleyelim. Axie Infinity, temelde bir oyna-kazan oyunu ve yukarıda bahsettiğimiz Pokemon ile benzer özelliklere sahip. Oyuncular, oyunca Axies satmak, satın almak, üretmek ya da takas etmek için AXS kullanmak zorunda.

2022 metaverse coin axie infinity axs
Axie Infinity (AXS)

Bugün AXS, piyasadaki en büyük oyun kripto para birimlerinden biri olarak öne çıkıyor. AXS, haberin yazımı sırasında, CMC verilerine göre, 76,93 dolardan işlem görüyor.

Theta Network (THETA)

2022 metaverse yılı içinde daha da dikkat çekecek ilk iki coin’in oyun odaklıyken, Theta Network, video akışı tabanlı bir ağ olarak karşımıza çıkıyor. Bu ağın kripto para birimi THETA. Kullanıcılar, THETA elde etmek için video izleyebiliyor ya da paylaşabiliyor. Bu kripto para birimi aynı zamanda kullanıcıların ağın bir parçası olmasına yardımcı oluyor. Parayı stake etmek ya da daha sonra zincir operasyonları için kullanılacak TFUEL elde etmek mümkün.

2022 yilinda one cikacak metaverse projeleri theta network
Theta Network (THETA)

THETA’nın CMC verilerine bakacak olursak, kripto para birimi haberin yazımı sırasında 4,22 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri ise 4,22 milyar dolar.

The Sandbox (SAND)

The Sandbox (SAND) da 2021 yılının son aylarında adını sık sık duyduğumuz metaverse projeleri arasında. Bu yüzden 2022 yılı için de büyük bir potansiyele sahip olduğu fikri var. The Sandbox da Ethereum Blockchain’ine dayalı bir ağ ve ağın yerel kripto para birimi SAND. Projede, işlem yapmak için kullanıcıların SAND’e sahip olması gerekiyor. Fakat, The Sandbox’ın iki farklı tokenı daha var; LAND ve ASSET.

2022 yilinda one cikacak metaverse projeleri the sandbox sand
The Sandbox (SAND)

LAND, platformdaki sanal gayrimenkul iken; ASSET, kullanıcılar ve oyuncular tarafından kullanılan bir token. Oyuncular ayrıca bu ağda LAND ticareti yapabiliyor ve ödüller kazabiliyor. Biz tekrar SAND’a bakacak olursak, CMC verilerine göre SAND, haberin yazımı sırasında 4,78 dolardan işlem görüyor.

GALA

GALA, 2022 metaverse projeleri arasında yatırımlık bir başka seçenek. Eric Schiermeyer, ağı, 21 Temmuz 2019 yılında oluşturdu. Ağın kripto para birimi de GALA ve oyuncular, bu platformda GALA ile ticaret yapabiliyor. Ayrıca sanal alanda yine GALA ile varlık alabiliyor.

2022 metaverse yili gala
GALA

Ağın amacı, oyun endüstrisini başka bir seviyeye taşımak. Bunu da insanların oynamak isteyeceği Blockchain oyunlarını oluşturarak yapıyor.

Solana

Solana aslında uzun zamandır bilinen köklü bir Blockchain ağı. Ağ, son birkaç yılda önemli gelişmeler yaşadı. İlk başlarda CoinMarketCap tarafından takip edilmeyen Solana, 2020 itibariyle CMC’de de listelenmeye başladı. Solana’nın kripto para birimi SOL da başarılı bir hareket sergiledi. Solana platformu, TX, Raydium, Orca, Magic Eden, vb. gibi oyunlar ve dApp’ler dahil olmak üzere birçok başarılı projeye ev sahipliği yapıyor. Şu anda dolaşımda 308 milyon SOL var ve piyasa değeri 59 milyar dolar. Bu yüzden 2022 metaverse coin seçenekleri arasında görmek mümkün.

2022 metaverse projeleri solana sol
Solana (SOL)

Son olarak, SOL’un, CMC verilerine göre, 147,34 dolardan işlem gördüğünü de söyleyelim.

IoTeX (IOTX)

IOTX, Coinbase’de listelenen birçok metaverse coin seçeceğinden biri. IoTeX Blockchain ağının 1,29 milyar dolarlık piyasa değerine sahip kripto para birimi de 2022’de öne çıkabilir. Ağ, sürekli büyüyen ekosistem nedeniyle çok ölçeklenebilir. CMC verilerine göre, 0,10 dolardan işlem gören IoTeX, aynı zamanda 1 doların altındaki metaverse coin’lerinden biri olmasıyla da öne çıkıyor.

2022 yilinda one cikacak metaverse projeleri iotex iotx
IoTeX (IOTX)

Haberin yazımı itibariyle günlük IOTX’in toplam piyasa değeri ise 1,01 milyar doların üzerinde.

Efinity Token (EFI)

2022 metaverse yılı içinde öne çıkacak projelerden biri olarak görüşüyor. İlk olarak Efinity’den bahsedecek olursak, Efinity, NFT‘ler için Polkadot‘a dayalı zincirler arası bir Blockchain ağı. Enjin imzalı Efinity, düşük ölçeklenebilirlik ve yüksek gas ücretleri gibi sorunları çözmeyi hedefliyor. Ağ, kullanıcılarına düşük maliyetlerin yanında hızlı işlem vaat ediyor. Ek olarak, çevre dostu olması da ayrı bir koz.

2022 metaverse coin efinity efi
Efinity (EFI)

EFI‘nin piyasadaki toplam arzı 2 milyar dolar ve 168 milyon doları dolaşımda. Şimdilik EFI‘nin beklenen yüksekliğe çıkmadığı söylenebilir. Ancak, 2022 metaverse projeleri arasında değerlendirmek mümkün. EFI, CMC verilerine göre, haberin yazımı sırasında 0,8 dolardan işlem görüyor.

Alien Worlds (TLM)

WAX Blockchain ağının popüler kripto oyunu olan Alien Worlds‘te oyuncular, Trillium (TLM) madenciliği yapabiliyor. Kazandıkları TLM ile de daha iyi madencilik araçları satın alabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca LAND da satın alabiliyor. LAND’lerde madencilik için diğer oyunculardan ücret de alınıyor.

2022 metaverse projeleri alien worlds tlm
Alien Worlds (TLM)

TLM, haberin yazımı sırasında, 0,18 dolardan işlem görüyor. Kripto para biriminin piyasa değeri ise 169 milyon dolar civarında. Ek olarak, değer açısından CMC verilerine göre TLM’nin 318. sırada olduğunu da söylemiş olalım.

WAX (WAXP)

2022 metaverse coin seçenekleri arasında WAX’ın WAXP’si de yer alıyor. WAX yani Worldwide Asset eXchange, 2017 yılında hayatımıza girdi. Koleksiyonlar, NFT‘ler ve video oyunlar için çevreci bir Blockchain ağı olarak öne çıktığını söyleyebiliriz. WAX‘ın WAXP’si de bu ağın yerel kripto para birimi. WAXP, 0,42 dolardan işlem görüyor ve 949 milyon dolarlık piyasa değerine sahip.

2022 metaverse projeleri wax waxp
WAX (WAXP)

2022 yılında öne çıkacak metaverse projeleri listenin böylece sonuna geldik. Bu listeye yenileri mutlaka eklenecektir. Sonuçta, 2021’nin ardından 2022 de metaverse yılı olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala